Kapcsolódó videók

Európa elvileg nem is résztvevője a háborúnak, mégis mi isszuk meg a levét (Polbeat-videó)

Annyi minden történik egy hét leforgása alatt, hogy a ember csak úgy kapkodja a fejét: Olaszországban hatalmasat nyert a szuverenista jobboldal – akiket Brüsszelből azonnal meg is fenyegettek, hogy ne merjenek eltérni attól az önpusztító narratívától, amelyet az Egyesült Államok az EU-n keresztül a tagállamoknak diktál. Az „ébredezés” akár még optimizmusra is okot adhatna, csakhogy a Nyugat újabb szankciós csomagot akar, miközben “véletlenül” felrobbant az Északi Áramlat, a nagyhatalmak pedig egymásra mutogatnak, hogy ki lehet a felelős a támadásért. A sok fontos hírre való tekintettel az R56 Sörözőben egy profi elemzői stáb ült össze: Halkó Petrával, a Századvég vezető elemzőjével, a Kontra.hu kiadójának vezérigazgatójával, Szilvay Gergővel, a Mandiner főmunkatársával  és Gav Duncan újságíróvalpróbálta megfejteni Varga Ádám és Dezse Balázs a jövőt, az elmúlt hét eseményeinek tükrében. 

Gav Duncan szomorúnak tartja, hogy a Nyugaton mindenki elhiszi, hogy az oroszok követték el a támadást, hiszen nekik elég lett volna szerinte csak elzárni a csapot, felesleges lett volna különleges alakulatokat és tengeralattjárókat bevetni az ügy érdekében.

Szilvay Gergő legszívesebben az amerikaiakra kenné az ügyet, Halkó Petra viszony egyértelműen kijelentette, hogy a nagyhatalmak között kell keresni a bűnöst, hiszen Európa ezáltal kiszolgáltatottabbá válik, mint valaha volt. Szerinte ennek a háborúnak Európa nem résztvevője, a következményeket mégis ő szenvedi el a legnagyobb mértékben.

Varga Ádám az eset kapcsán arra emlékeztetett, hogy februárban Joe Biden megmondta, hogy valami ilyesmi fog történni, ha Oroszország előre nyomul, sőt, az amerikai elnök arra a felvetésre, mely szerint ezek a vezetékek európai fennhatóság alatt állnak azt mondta: erre is megvannak a módszereik. 

Megállapodás született azzal kapcsolatban, hogy Európa annyira felelőtlenül viselkedik minden téren ebben a háborús időszakban, hogy az igenis veszélyezteti a jelenét is, de a jövő generációját is.

Elhangzott az a kérdés is a brüsszeli vezetéssel kapcsolatban, hogy miért bízzuk magunkat olyan emberekre, akik nem viselik a döntéseik súlyát és ezeknek a következményeit mind az európai emberekre szeretnék ráterhelni, többek között azzal, hogy télen nem lehet fűteni, nyáron pedig lehetőleg senki ne fürödjön, csak szellőztesse ki magát.

Polbeat felvétel minden csütörtök este 19 órakor a Revolution ’56 Szabadságharcos Sörözőben, olvasóink, nézőink közreműködésével. Jöjjön el, kérdezzen, szóljon hozzá Ön is! (Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél.)
Dezse Balázs
Dezse Balázs
Máig munkakutya, az egyik leggyakrabban használt pásztoreb. Ebben a minőségében igazi ezermester. A birkákat kizárólag lelki terrorral tereli, hogy a harapások ne károsítsák a gyapjút, a marhákat már megcsipkedi - ellenkező esetben nem vennék komolyan, és egyszerűen ügyet sem vetnének rá.

Friss videók

Shares