Kapcsolódó videók

“Az Egyesült Államokra vajon mikor fog szankciót kivetni az unió?” – Politikai Pankráció (videó)

A műsor céljának megfelelően kellő vita bontakozott ki a Politikai Pankráció legutóbbi adásában arról: minek konzultálni a szankciókról, ha azok egy részét Magyarország korábban elfogadta? Kosik Kristóf ügyvéd és rockzenész a lehető legokosabb eszköznek nevezte a konzultálást, és “marhaságnak” titulálta Balogh Gábor újságíró, vlogger, az Alfahír és az N1 TV korábbi vezető munkatársának érveit. Balogh ugyanis azt állította: a konzultáció megkésett, mert a kormány mindent megszavazott tavasszal, az EU-csúcson.

A konzultációs témát felvető borítékot Balogh Gábor hozta Huth Gergelynek. Huth igyekezett szembesíteni a feleket avval a ténnyel, hogy decemberben várhatóan komoly ütközet lesz Brüsszelben a szankciók sorsáról, és nem árthat, ha Orbán Viktor a társadalom nagyobb részének felhatalmazásával képviselheti a magyar álláspontot, de Balogh kötötte az ebet a karóhoz, miszerint a kormány kettős játékot űz és csak itthon keménykedik. Huth Gergely jelezte, hogy egyedüli vétózóként teljes egészében elutasítani az Oroszország elleni szankciós politikát, illetve csak a legésszerűtlenebb (energia)szankciókra nemet mondani nem ugyanaz, kár összekeverni a kettőt. Kosik pedig feltette a kérdést:

a világ számos pontján háborúkat indító Egyesült Államokra vajon mikor fog kivetni szankciókat az unió?

Kosik Kristóf borítékjából egy első hallásra furcsa téma került elő, ő ugyanis arra világított rá: lehet átkozni a kormányt az elszabaduló (háborús) inflációért, de annak – az energiaválságon túl – minden bizonnyal egyik fő oka, hogy az euró borzalmasan meggyengült a dollárhoz képest. Balogh Gábor evvel is csak részben értett egyet, hangoztatva, hogy húszéves inflációs rekord dőlt meg Magyarországon, és ezt nem lehet csak külső okokra fogni.

Von der Leyen őszödi beszéde

Huth Gergely borítékjának felbontása ugyanakkor tőgymeleg egyetértéshez vezetett a PestiSrácok.hu stúdiójában, hiszen maga Balogh Gábor minősítette Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének az olasz választási kampány finisében elhangzott fenyegetéseit így:

Nagyon-nagyon nagy gáz, hogy kiderült, az Európai Bizottság politikai irányzatokat üldöz.

A Vona Gábor egykori politikai irányzatát támogató újságíró-publicista ugyanis kifejtette: ha korrupciós vagy más jogállami problémákat rótt volna fel az olasz jobboldalnak Ursula von der Leyen, az még elfogadható lett volna, ám nyíltan megfenyegetni egy tagállamot, csak mert a többség egy másik oldalra szeretne szavazni, az teljesen elfogadhatatlan.

Ebbe Leyennek bele kellett volna buknia

– mondta Balogh Gábor és evvel sem Huth Gergely, sem Kosik Kristóf nem szállt vitába.

Készítette: PestiSrácok.hu

Huth Gergely
Huth Gergelyhttp://pestisracok.hu
A PestiSrácok.hu főszerkesztője. Korábban több napilap és televízió vezető munkatársa. Kedvenc kéziszerszáma a görbe szablya, kedvenc önbeteljesítő jóslata, hogy a "végén úgyis nekünk lesz igazunk".

Friss videók

Shares