Kapcsolódó videók

Ki adta a diákok szájába, hogy akasztani kell? – Kosik vs. Csintalan a Politikai Pankrációban

“Ma még csak mi lógunk” – a múlt hétvégi tüntetésen ezt írta ki táblájára egy tucat mosolygós arcú középiskolás. Vajon ki adta a szájukba, hogy akasztani kell? – kérdezte Huth Gergely Csintalan Sándortól és Kosik Kristóftól a Politikai Pankráció legutóbbi adásában. Pankotai Lili, az obszcén szavakkal lázadó pécsi gimnazista mondatait filozófiai oldalról kielemezve Huth felvetette azt is: amúgy ki tiltja meg ezeknek a gyerekeknek, hogy szabadon gondolkodjanak és bárhol szabadon kifejtsék a véleményüket?

Csintalan Sándor volt politikus és műsorvezető és Kosik Kristóf ügyvéd, rockzenész persze egyáltalán nem jutott egyetértésre a témában. Csintalan szerint Kosik Kristóf és Huth Gergely a “cseh kettőt” nézi és nem érti meg a diákok valódi problémáját, a kaszárnyajellegű közoktatást és a kilátástalanságot. Miközben Kosik Kristóf úgy látja, a tanárok jogos követeléseit beárnyékolja és lejáratja a sok, a trágár szöveg.

Magadat is leköpöd, ha tüncikézésnek nevezed a tüntetést

– mondta Csintalan Huth Gergelynek, az egyik kérdésére, mire újra fellángolt a vita arról, hogy “ki néz le kit”. Kosik Kristóf ugyanakkor kifejtette, négy általános iskolás gyermeke van és bár nagyon sokat köszönhetünk a pedagógusoknak, de azt

szülőként sem tűröm el, hogy este fél hatkor kapok egy emailt, hogy másnap nem lesz tanítás, mert sztrájkolnak.

Léteznek-e a brüsszeli szankciók?

Orbán Viktor bombatámadást indított Magyarország ellen? – Csintalan Sándor számára erről szólnak a nemzeti konzultáció plakátjai, ezért ezt a témát javasolta borítékjában. Úgy véli: a szankciók nem “brüsszeliek”, hanem “orbániak”, mert azokat szerinte Orbán is elfogadta. Természetesen arra a baloldali toposzra gondolt, hogy a több ezerből Magyarország számos szankciót elfogadott Brüsszelben, miközben a vita az energiára kivetett szankciókról szól.

Akkor is, mi ez a sok bomba! Hideglelést kapnak az emberek a háborútól, erre bombákkal nyomasztják őket!

– vélekedett Csintalan Sándor. Kosik Kristóf szerint ugyanakkor

Orbán nemhogy nem dobott le bombát Magyarországra, hanem megharcolt azért, hogy mi kivételek lehessünk és ne kelljen szankciókat bevezetni a nélkülözhetetlen gáz- és olajimportra. 

Mennyire korrupt az Európai Unió elitje? – ez a téma került elő Kosik Kristóf borítékjából. amivel arra is utalt, hogy például a Kötöttfogás című videóműsorban nem telik el úgy hét, hogy a “borzalmas” hazai korrupció ne kerülne terítékre. Ehhez képest a brüsszeli elitet és azon belül Ursula von der Leyen bizottsági elnök brutális korrupciós botrányáról egy szó sem esik. A téma kifejtése itt nagy államelméleti vetélkedőbe torkollt, melyben a felek azt is kivesézték, hogy lehet-e korrupciónak nevezni a nemzeti tőke megerősítését és hogy valóban az “összeszerelő rémdiktatúra”-e Magyarország valódi államformája (spoiler: Csintalan Sándor szerint nagyjából igen.)

Készítette a PestiSrácok.hu

Friss videók

Shares