Kapcsolódó videók

Orbán Viktor most közvetlenül a német nagyközönséghez beszélhetett és az igazságával sokkolta is a liberálisokat – Politikai Pankráció (videó)

A Politikai Pankráció legutóbbi adásában a beszélgetés résztvevői, Kosik Kristóf ügyvéd és rockzenész, Bálint Botond, a PestiSrácok.hu vezető szerkesztője és Huth Gergely újfent rácsodálkozhattak a szólásszabadság németországi helyzetére, a német “haladók” szerint ugyanis Orbán Viktor nagy hatású és sikerű berlini pódiumbeszélgetését egyszerűen nem lett volna szabad megengedni, engedélyezni. Orbán Viktor nagyon keményen mondta bele a németek arcába, hogy Magyarország bizonyosan nem akar utánuk menni azon az úton, amin most ők járnak. A Financial Times egyik véleménycikkének szerzője pedig valami olyan gondolatba gabalyodott bele, hogy szerinte 1956-ban az amerikaiak megvédték Magyarországot. Mi másképpen emlékszünk. A pedagógussztrájk legrosszabb része is szóba került, jelesül az, hogy egyes tanárok, iskolák gátlástalanul felhasználják a rájuk bízott gyerekeket a saját politikai céljaik érdekében.

A Financial Times szerzője felteszi a kérdést: talán Magyarországra különleges szabályok vonatkoznak? A felvetés arra a jelenlegi magyar álláspontra vonatkozott, hogy szerintünk tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség. A szerző elméjében láthatólag nem áll össze: az amerikaiak talán jól tették, hogy nem vállaltak atomháborút Magyarország miatt, és most is jó ötlet lenne, ha nem mennének el a végsőkig az ukrajnai amerikai érdekeltségek megvédése érdekében.

Nagyon fáj az igazság, tombolnak a libsik Orbán berlini előadása miatt. Orbán Viktor érvei lenyűgözték a hallgatóságot és mindenkit, akiket egy kicsit is érdekel a magyar miniszterelnök valódi mondanivalója. Orbán Viktor sikeresen használta ki a lehetőséget, hogy maga beszélhetett a német közönséghez és így torzításmentesen szólhat hozzájuk.

“Mostanában nem divat a béke”

Arra viszont sajnos nem találták meg a választ a résztvevők, hogy mitől lett olyan általános a háborús retorika szinte minden európai országban. A tanárszakszervezetek úgy tesznek, mintha nem tudnák, hogy mi is az a polgári engedetlenség. A műsor vendégei nagyon-nagyon egyértelmű nemet mondtak a liberálisok azon gyakorlatára, hogy kiskorúakat küldenek a saját csatáikba.

Friss videók

Shares