Kapcsolódó videók

Kocsis Máté leiskolázta a Népszava újságíróját – Ezt Önnek is látnia kell! (videó)

Ismét bebizonyosodott, miért nem lehet komolyan venni a balliberális média állításait. Ezúttal a Népszava próbálkozott a már jól ismert módszerrel, vagyis a valóságtól elrugaszkodva számolni be arról, mi hangzott el a Fidesz frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón. Ahhoz azonban mégiscsak kell némi önbizalom, hogy Kocsis Mátéról próbálják meg elhitetni: a politikus összeomlott a Népszava újságírójának kérdése hallatán.

Terjedelmes írást tett közzé a Népszava, amelyben arról értekeznek, hogy a Fidesz frakcióvezetőjét kérdezték „vesztegetésről, oroszokról, embercsempészetről”, majd szerintük a politikus nem állta a sarat, a „végére összeomlott egy kicsit”. (Ezt amúgy Kocsis Mátéról állítani tényleg meredek kijelentés – a szerk.) A cikkhez egy videót is mellékeltek, ott azonban – nyilván – nem látható az általuk vizionált „összeomlás”, sőt, inkább az, miként iskolázza le az értetlenkedő médiamunkást a Fidesz frakcióvezetője. A lap szerint egyébként Kocsis Máté „erőszakos, durva és lövöldöző” migránsokról beszélt, ezért tették fel neki azt a kérdést, hogy szerinte ehhez a helyzethez nem járul-e hozzá az, hogy az Orbán-kormány több száz elítélt embercsempész bűnözőt engedett szabadon. A Népszava cikkében úgy fogalmaznak: „a frakcióvezető úgy tett, mint aki nem érti, miről van szó, majd a sajtóra tett megjegyzésekkel próbálta kikerülni az egyenes választ”.

Nos, az a kiábrándító hírünk van a balliberális média zászlóshajójaként emlegetett Népszavának, hogy ezúttal jéghegynek ütköztek, és bizony a hazugság igen nagy léket ver a még megmaradt hitelességükön – és akkor nagy jóindulattal használtuk ezt a jelzős szerkezetet a Népszavával kapcsolatban. Az általuk közzétett tudósítás és a valóság ugyanis igen távol áll egymástól: mondhatni, egy másik univerzumban, egy távoli galaxis eldugott szegletében sem találkoznának még párhuzamos egyenesként sem. Íme, Kocsis Máté válaszának leirata a lap újságírója által feltett kérdésre.

Miért engednénk egyébként? Ne haragudjon, megint ez ilyen újságírói kérdés: Kocsis Máté szerint szabadon engedhetnek bűnözőket…? Nem veszik észre, hogy a negyedik kétharmadukat annak is köszönhetjük, hogy ilyen médiamunkával állunk szemben?

Majd hozzátette, hogy igencsak unalmasnak tartja mindezt:

Annyira unalmas már… Most mit akart kihúzni belőlem, hogy jó dolog szabadon engedni bűnözőket a Fidesz frakcióvezetője szerint? És akkor magas kattintásszám van, több lesz akkor a lájk? 

A frakcióvezető a tőle megszokott határozottsággal azt is közölte:

Tőlünk ne féltsék ezt az országot. Mi vagyunk azok, akik rendet fogunk tenni és tartani, és mindig is mi voltunk azok, akik megvédték – egyébként az önök biztonságát is.

Ezt követően némi cinizmussal fűszerezve tette helyre a fontoskodó médiamunkást, a szokásos ellenzéki mantrákat idézve:

Na és mi leszünk mindig is azok, akik miatt túlzsúfoltak lesznek a magyar börtönök (…), mert mi olyan szigorúak vagyunk, hogy ugye mindenkit bebörtönzünk.

Az egyébként igen nagy önuralmat tanúsító politikus az értelmetlennek tűnő párbeszédnek végül azzal vetett véget, hogy közölte:

És én itt bohóckodom önnel 20 perce arról, hogy valami reintegrációs őrizetet nekem meg kéne magyaráznom a büntetés-végrehajtási intézet helyett, mert Ön éppen valami hangzatos címet kíván adni. Szerintem essünk túl ezen a beszélgetésen azzal, hogy lezárjuk most.

Erre az újságíró közölte, hogy “jó, ha nem válaszol…”(Ennél a résznél hangos kuncogás hallható, a jelenlévők többsége valószínűleg tudta értelmezni a párbeszédet, vagyis azt, hogy az elmúlt percekben Kocsis Máté nyilván nem csak úgy monologizált, mert ahhoz volt kedve, hanem a feltett kérdésre adott választ.) A politikus végül egy laza gyomrosnak megfelelő mondattal zárta a beszélgetést, emlékeztetve a negyedjére is kétharmados választási győzelemre az ellenzéki lap munkatársát:

Irány az ötödik kétharmad.

A sajtótájékoztatón elhangzottakat a cikkhez mellékelt videón nézhetik vissza. Döntsék el, vajon tényleg összeomlott-e Kocsis Máté, vagy inkább leiskolázta a Népszava fontoskodó újságíróját, aki mintegy 20 percen keresztül tette fel provokatív kérdéseit a politikusnak, aki végig türelmesen válaszolt az egyébként ugye „nem is létező ellenzéki sajtóorgánum” képviselőjének…

 

 

Friss videók

Shares