Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Hatalmas robbanások a Krím-félszigeten

Német hírügynökségek szerint az ukrán hadsereg támadást indított a Krím-félsziget ellen. Az ARD köztévé szerint hatalmas robbanások voltak, az egyik orosz légvédelmi állásnál. Feltehetően drónokkal támadták az orosz hadsereg állásait. Ezt annak ellenére, hogy Putyin elnök ismét kemény lépéseket helyezett kilátásba, ha a Krímet és a Kercsi-hidat támadás érné. Már szerdán is voltak ukrán vízi és légi-dróntámadások a Krím ellen, amelyben több orosz katona megsérült és két hajóban, egy landoló egységben és egy tengeralattjáróban is kár keletkezett.

Az oroszok is 22 drónt indítottak ukrajnai célpontok ellen, az ukránok állítása szerint ezekből 17-et sikeresen lelőttek a becsapódásuk előtt. 

Putyin elnök és Kim Dzsongun találkozójáról semmi nem derült ki. A közös sajtótájékoztatón is csak a két nemzet barátságáról és a szorosabb együttműködésről esett szó. Az orosz-ukrán háború mindenképpen felértékeli Észak-Koreát ebben a proxyháborúban. Az Oroszországgal és Kínával való kapcsolata gazdasági és katonai téren is kifizetődő lesz, mivel az észak-ázsiai ország egy előretolt helyőrség a NATO-val szemben a csendes-óceáni térségben. A Dél-Koreában és a Japánban állomásozó amerikai csapatok ellenpólusát képezi már évtizedek óta. Észak-Korea már hosszú évek óta a nyugati embargóktól szenved, főleg élelmiszer és üzemanyag téren. Ezen problémákat most könnyen orvosolhatják orosz segítséggel. Putyin elnök sajtóhírek szerint elfogadta Kim Dzsongun meghívását és Phyongyangba fog látogatni (szándékosan nem Phenjant írok mert az a kínai átirata a fővárosnak, koreai nyelven viszont Pyongyang -Pjongjang- fonetikusan ejtve).

Markus Söder bajor miniszterelnök vendégelőadást tartott egy müncheni kávézóban, amely az LMBTQ-közösség egyik kedvenc helye a városban és megígérte, hogy létrehoz egy akciótervet az elfogadásért és a gyűlölet ellen. Ezt azután mondta, hogy konzervatív német szülök nehezményezték, hogy transzvesztitákat hívtak meg a helyi iskolákba előadni. Söder szerint már sokkal korábban tennie kellett volna a bajor tartományi parlamentnek a sokszínűségért. Rosszmájúan azt is gondolhatnánk, hogy Söder a választásokra készül és a konzervatív politikus így akarja megszólítani az LMBTQ közösség tagjait. A konzervatív Szabad Választók pártja, amelyik együtt politizál a Keresztényszociális Unióval ennél visszafogottabb, így Södernek még velük is egyeztetnie kell. Az AfD viszont a szemére veti a CSU-nak, hogy már túlzottan balra tolódott a retorikája és hogy a Zöldpártiak liberális programját másolja. 

Dorothee Bär (CSU) Markus Söder párttársa viszont sokkal konzervatívabb hangokat ütött meg a német parlamentben és követeli a prostitúció betiltását. Németországban sok más európai országgal ellentétben a prostitúció megengedett. Ezt bűnöző szervezetek kőkeményen ki is használják és ázsiai, valamint kelet-európai lányokat hurcolnak Németországba majd kizsákmányolják a szinte rabszolgasorsban tartott fiatal nőket. A politikus asszony az úgynevezett skandináv modellt szeretné bevezetni. Svédországban a szexmunkásokat nem büntetik viszont, akik látogatják őket, azokat nagyon komolyan megbírságolják, és erről a férfiak családja is tudomást szerez. Miután ezt a szabályt bevezették a prostitúció mértéke nagyban csökkent a svédeknél.

Friss videók

Shares