Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Migránsok ezrei élnek New York utcáin

Az USA déli államai már nem bírják a migránsok folyamatos beáramlását és nem is hajlandóak tovább a költségeket vállalni a Biden-adminisztráció migránsbarát politikája miatt. Az illegális bevándorlókra fordított költségek és a feketemunka miatt bekövetkező adókiesés már régen meghaladta a határkerítés építésének költségeit. A texasi kormányzó, Greg Abbott egy ideje úgy gyakorol nyomást a demokrata kormányzatra, hogy ingyen buszjegyeket ad a bevándorlóknak, hogy azok New Yorkba és Washingtonba menjenek. Ha a liberálisok a keleti parton annyira akarták jórészt dél- és közép-amerikai migránsok millióit, akkor lássák is el őket. New Yorkban viszont egyre áldatlanabb állapotok vannak, mivel a városvezetés ott sem képes megoldani a lakhatást, ezért már több utcát birtokba vettek az illegális bevándorlók. WC és tisztálkodási lehetőségek hiányában áldatlan állapotok uralkodnak a „Big Apple” több kerületében. A legális munka és szakképesítés hiányában sokan feketén vállalnak munkát. Igaz, ez a jobbik eset, mivel a bűnszervezetek is sok fiatalt beszippantanak.

Joe Biden elnöksége alatt az USA soha nem látott mértékben pusztul le. Csak ebben az évben már több mint 400 lövöldözés volt bevásárlóközpontokban, koncerteken, utcabálokon, vagy csak parkolókban, iskolákban. Megnéztem a bűnügyi híreket és csupán tegnap, augusztus 1-jén 55 lövöldözés volt az USA-ban. 2023-ban már 140 ember vesztette életét golyó által. Az Egyesült Államok történelme folyamán még nem volt ennyi bűncselekmény a nagyvárosokban. A drogfogyasztás, illetve a tudatmódosító szerek legalizálása már több nagyvárost tesz élhetetlenné, legyen az Denver, Philadelphia vagy San Francisco. Egykor virágzó negyedek ma már inkább zombifilmekre hasonlítanak.

Érdekes módon Biden kormánya ezekkel az igen komoly problémákkal nem foglalkozik, hanem csak egyre tolja az LMBTQ-propagandát és durván beleállt Magyarországba is. Tegnap óta a magyar útlevéllel rendelkezők ESTA-engedélye csak egy évre érvényes és csak egyszeri beutazásra jogosít. Washington szerint biztonsági kockázatot jelentenek azok a honfitársaink, akik magyar állampolgárok, ám a határainkon kívül, például Erdélyben vagy Felvidéken születtek. Az USA külügyminisztériuma kérte a magyar kormánytól a kettős állampolgárok adatait, ám értelemszerűen kormányunk ezeket nem továbbította. “Itt egy választásról van szó” – mondta a David Pressman, az USA budapesti nagykövete. Hozzátette:

A magyar kormány eddig úgy döntött, hogy nem foglalkozik ezzel a biztonsági aggállyal, ami az Egyesült Államokat válaszlépésre késztette.

Ukrajna ismét hatalmas lépést tett a demokrácia felé, mivel legalizálni akarják a kannabiszt. A különböző Soros-szervezetek már évek óta lobbiznak a könnyű drogok legalizálásáért, és most Zelenszkij szerint erre eljött az idő, mivel a háború borzalmait füves cigarettával sokkal könnyebb lesz elviselni. A kijevi parlament legutóbbi, július 20-i döntése értelmében 344 ukrán képviselő közül 268 megszavazta a marihuána orvosi célú legalizációjáról szóló törvényt, amit a második parlamenti olvasatot követően végül Volodimir Zelenszkij elnöknek kell aláírnia – szemlézte a Magyar Nemzet.

Nagyszabású akciót indítottak a szerb hatóságok kedden a magyar határ menti térségben. A rendőrség és a speciális egységek már a hajnali órákban kivonultak a Szabadka környéki erdőkbe. A razzia során helikoptereket is bevetettek, az akcióban több mint 800-an vettek részt. Elfogtak 300 migránst, közülük sokaknál gépfegyvereket, pisztolyokat és lőszereket is találtak. A környéket lezárták, amíg a razzia tartott, senki sem mehetett a közelbe. A levegőben helikopterek köröztek; a hatóságok nemcsak a földön, hanem levegőből is átfésülték a térséget. Közösségi oldalakon a helyiek egymást tájékoztatták az eseményekről; a legtöbben azt írták, örülnek az akciónak. Van azonban olyan is, aki szerint csak pénz- és időpazarlás az egész, hiszen a migránsok valószínűleg már másnap visszatérnek majd a szerb–magyar határhoz közeli erdőkbe – számolt be a Híradó.hu.

Friss videók

Shares