Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Antony Blinken szerint „az atomháború nem rosszabb, mint a klímaváltozás”

Oroszország kitartóan építi haditengerészetének erejét, amely csak az idén harminc, különböző osztályú hadihajót kap – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök vasárnap, az orosz Haditengerészet napja alkalmából rendezett díszszemlén, Szentpéterváron. Oroszországban már 3 millió embert foglalkoztat a hadiipar és ez biztosítja a hadsereg folyamatos ellátását. Oroszország biztosítani akarja tengeri fölényét az Azovi- és a Fekete-tengeren. A modern tengeralattjárók és cirkálók nemcsak biztosítják a tengerek fennhatóságát, hanem alkalmasak cirkálórakéták kilövésére is. Az orosz haditengerészet már potenciális célpontnak tekint minden, Ukrajnából ki- vagy oda befutó hajót.

Az Egyesült Államok külügyminisztere, Antony Blinken szerint egy nukleáris háború nem rosszabb, mint a klímaváltozás. Persze Washingtonból mindezt könnyebb kimondani, mint innen, a háború szomszédságából. Egy harmadik világháború, vagy taktikai nukleáris fegyverek bevetése pedig nem teljesen valószínűtlen, ha meghallgatjuk az amerikai vagy ukrán narratívát.

Zelenszkij ukrán elnök szerint a háborút át kell vinni Oroszországba. A Moszkva és a Krím-félsziget elleni dróntámadások is azt mutatják, hogy Kijev hajlandó civil célpontokat támadni, mint például az orosz főváros lakóövezeteit. A hétvégén a Donbasszban is lakóházakat lőtt az ukrán tüzérség.

Az orosz hadsereg meghiúsította 25 ukrán drón támadási kísérletét a Krím ellen, mindegyiket megsemmisítették

– közölte a védelmi minisztérium a Telegram-csatornáján. Moszkvában egy ember sérült meg a légvédelem által lelőtt drón maradványaitól.

Ukrajna reméli, hogy már a jövő héten megkezdheti a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal a biztonsági garanciákról szóló kétoldalú megállapodásról. Ezek a garanciák Ukrajna NATO-csatlakozásáig lesznek érvényben, ami a legbiztonságosabb biztonsági garancia lesz

– közölte vasárnap Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője Telegram-csatornáján.

Joe Biden amerikai elnök öngyilkos irányt követ Ukrajnában, és ostoba módon konfrontációba sodorhatja az Egyesült Államokat Oroszországgal

– mondta Oliver Stone elismert rendező egy nemrég megjelent podcastban. Russell Brand brit kommentátor „Stay Free” című podcastjének pénteken megjelent epizódjában Stone az ukrajnai konfliktusért az iraki háborút kirobbantó neokonzervatív mozgalmat tette felelőssé, amely még mindig prominens pozíciókat tölt be Biden kormányában.

Friss videók

Shares