Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Helyzetjelentés a frontról és Bécsből 

Az elmúlt éjjel egész Ukrajna területén szóltak a légvédelmi szirénák, mivel az Orosz haderő több hullámban intézett támadást kikötők és a katonai infrastruktúra ellen. Az ukrán légvédelmet megtévesztette, hogy szubszonikus, szuperszonikus és hiperszonikus cirkálórakétákat vetettek be. Voltak rakéták, amelyek ballisztikus pályán érkeztek, más intelligens fegyverek pedig bonyolult manővereket hajtottak végre.  A 72 rakétából a legtöbb elérte a célját. A cirkálórakéták mellett drónok is részt vettek a támadásban. 

Az Orosz Védelmi Minisztérium szerint egy nap alatt 575 ukrán katona vesztette életét, az orosz hadsereg kilőtt 22 harckocsit és 10 páncélozott csapatszállítót. Egy kiszivárgott papír szerint a német Bundeswehr vezetése is nagyon elégedetlen az ukrán eredményekkel a beleölt kiképzés és pénz tükrében. Zelenszkij és az ukrán kormány tagjai már napi szinten ígérgetik a győzelmet, hogy megnyugtassák szponzorjaikat. A nyugati szakértők és katonai vezetők viszont egyre kevésbé hisznek az ukrán győzelemben, főleg, hogy Oroszország már blokád alá vonta az ukrán kikötőket a Fekete-tengeren. A dunai kikötők is komoly károkat szenvedtek és az uszályok sem tudnak már Reni és Izmail kikötőkben árut szállítani. Sok uszály Romániában rekedt. Ukrajna de facto elvesztette a tengeri kijáratait. 

Neugebauer Viktor és Füssy Angéla kollégáim Bécs Favoriten negyedében forgatták a PS-TV új magazinját „Az Aktát”. Megdöbbentő felvételeken mutatják be, hogy az osztrák főváros már sokkal jobban hasonlít egy közel-keleti metropoliszhoz, mint egy európai városhoz. Burkás, hidzsábos, csadoros nők, törökül és arabul kiabáló árusok láthatóak a piacon. A felvételek nagyon jól demonstrálják, hogy mivé válhat egy európai ország, ha igent mond a migrációra. A rendőrök sem unatkoznak a jórészt már csak migránsoktól lakott kerületben. Körözött személyek és drogárusok őrizetbe vétele már meg sem döbbenti az utca emberét. Ez már a napi „normalitás” ezekben a városrészekben. 

„Az Akta” ütős felvételekkel jelentkezik tehát a következő napokban. Látván a nyersanyagot, illetve a már megvágott felvételeket, csak azt mondhatom, hogy a magyar kormány lépése a határkerítéssel és határvédelemmel az egyetlen járható út, ha egy keresztény-európai ország szeretnénk maradni. 

Friss videók

Shares