Kapcsolódó videók

Biciklivel Lisszabonba az Ifjúsági Világtalálkozóra – Mi kérdezünk

Andris (24), Csongor (23), Levente (23) és Ágoston (20), a négy pannonhalmi bencés öregdiák nem kis útra indulnak el június 25-én, a Pannonhalmi Bencés Főapátságtól. A 37. Ifjúsági Világtalálkozóra (IVT) tekernek ki, mely Augusztus első hetében lesz megtartva Portugália fővárosában, Lisszabonban. A találkozó nem mellesleg a katolikus egyház egyik legnagyobb eseménye, az ideire a szervezők, több mint hárommillió fiatal résztvevőt várnak.

Csongorék a több mint 3000 km-es utat kerékpáron, az Alpokon keresztül, érintve Európa legnagyobb zarándokhelyeit: Lourdes-t, Santiago de Compostella-t és Fatimát fognak célba érni. Az útról és az előkészületekről beszélgettünk a Mi kérdezünk című műsorunkban Nádudvary Csongorral, az egyik biciklizővel, aki arról is mesélt, hogy mi is motiválta őket, hogy ezt az embert próbáló utat bevállalják.

A fiúk útja – hogy éppen merre járnak – nyomon követhető lesz, merthogy elindítottak egy saját Facebook oldalt, és egy honlapot is.

A zarándoklatukkal egy nemes célt szolgálnak, ugyanis a Betesda Gyermekkorház javára is gyűjtenek – amellett, hogy maga az utazásuk is jelentős saját költségekkel, és kiadásokkal jár. Így Csongorék azt kérik, hogy akik tehetik, anyagilag támogassák útjukat. Akik szívesen adományoznának, az alábbi számlaszámra tudnak utalni, de arra is van lehetőség, hogy a videóban megnevezett termékeket olvasóink megvásárolják. 

Szabadidős Élmény Programok Egyesület
Számlaszám:
CIB bank: 10700103-74181511-51100005
IBAN: HU45107001037418151151100005
Közlemény: Lisszabon támogatás

Friss videók

Shares