Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Ismét balhéra készül az Antifa

A német rendőrség nagy erőkkel készül a péntek éjszakra és a szombati napra, mivel a balradikális Antifa bejelentette, hogy megtartja a „Harag Napját”, a „Tag X-et”. Az ok, hogy pénteken ítélik el az egyik legradikálisabb vezetőjüket, Lina Engelt, a Drezdai Városi Bíróságon. Az Antifa időzítése taktikai szempontból jó, hiszen ekkor lesz a városi ünnep utcabálokkal és Herbert Grönemayer, közkedvelt német énekes koncertje is. Az Antifa nyilván arra készül, hogy ezeket a rendezvényeket megzavarja. 

Lina Engel csoportja felelős a magyarországi Antifa támadásokért is, valamint számos Németországban elkövetett gyűlölet-bűncselekményért. A rendőrséget már most készültségbe helyezték, mert nem tartják kizártnak, hogy az ítélethirdetéskor már randalírozni kezd az Antifa. A Szövetségi Főügyész 8 év letöltendő fegyházat kért az ultrabaloldali aktivistára. 

A német Alkotmányvédelmi Hivatal kiadott egy tanulmányt, amely szerint az országban élő muszlimok többsége elutasítja az LMBTQ és transzgender irányzatokat. Sőt sokan igazi ellenségképként tekintenek a szexuális kisebbségekre, és ezáltal jobban ragaszkodnak vallási és kulturális gyökereikhez. Sok muszlim hitű ember szimplán csak betegnek tartja az LMBTQ tagjait, derül ki a tanulmányból. A „Muslim Interaktiv” internetes csatornán azt hirdetik, hogy a liberalizmusnak nincsen helye a világban, mivel azok szembe mennek Allah törvényeivel. 

A NATO katonákat küld Koszovóba, hogy megerősítsék a jelenlegi KFOR kontingenst jelentette be Jens Stoltenberg a szervezet főtitkára. A tervek szerint hamarosan 700 katona érkezik a koszovói bázisokra. Jelen pillanatban nyugodtabb a helyzet, mint az elmúlt napokban volt, de nem kizárt, hogy újabb tüntetések lesznek a választások miatt. Mivel a szerbek bojkottálták a regionális választásokat így a szerb többségű településeken is győztek az albán jelöltek. Az új polgármesterek elfoglalták posztjukat pedig még az USA kormánya is azt a tanácsot adta az albán politikusoknak, hogy ezt ne tegyék, mivel ez komoly konfliktust fog kirobbantani. Ez meg is történt. A tüntetésekben többtucat magyar és olasz katona sérült meg. 

Elon Musk Kínába látogatott és ezt egy komoly politikai jelzésnek is szánta, mivel az USA jelenleg ellenségképet épít ki az ázsiai nagyhatalomból. Nemcsak, hogy Sanghajiban van a világ legnagyobb Tesla gyára, hanem az USA után Kínában vásárolják meg Musk cégének elektromos autóit. Musk egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem tartja jó ötletnek a Biden kormány narratíváját, hogy szét kell kapcsolni Kína és az USA gazdaságát. Emberjogi szervezetek, mint a „Human Rights Watchs” kritizálták Musk látogatását, mivel szerintük diktatúra van Kínában. 

Az orosz Ahmat különleges alakulat most aktív harci műveletekre készül, hogy felszabadítson több lakott területet a Donyecki Népköztársaság területén – közölte Ramzan Kadirov csecsen vezető a Telegram-csatornáján.“Barátaim, a csecsen egységek új parancsot kaptak erőik átcsoportosítására. A Donyecki Népköztársaság (DNR) területei a felelősségi övezetükké váltak. A parancsnak megfelelően a csecsen harcosoknak aktív harci műveleteket kell kezdeniük számos lakott terület felszabadítására” – mondta Kadirov.

Friss videók

Shares