Kapcsolódó videók

Nem tudok róla, de akár Soros is az adományozók között lehet – Márki-Zay Pétert kérdeztük

Az egyesült ellenzék kampánya idején támogatták az MMM-et, nem függetlenül attól, hogy volt egy országgyűlési választás – mondta a PestiSrácok.hu-nak Márki-Zay Péter, akivel a Korányi Dávid fémjelezte kampányalap közölte, hogy nem támogatják tovább mozgalmát. MZP portálunknak sejtelmesen fogalmazva arról is beszélt, nem tudja, hogy így van-e, de akár Soros György is támogathatta az Action for Democracy-t. Azt, hogy az ellenzék nem támogatja, már januárban is “érzékelte”, amikor Gyurcsány közölte vele, hogy nem nyernek, ez pedig az ő hibája lesz. A baloldalon tehát már a háború kitörése előtt vereségre számítottak. Az önkormányzati választáson nem tudja elképzelni, hogy a DK színeiben induló jelölttel közösen induljon, és egyelőre a 2026-os indulásról sem döntött.

Januárban Gyurcsány Ferenc úgy nyilatkozott nekem, el fogjuk veszíteni ezt a választást, és gondoskodik, hogy én legyek a felelős

– árulta el a PestiSrácok.hu-nak Márki-Zay Péter, akit az éppen egy évvel ezelőtti országgyűlési választások kapcsán kérdeztünk. Hódmezővásárhely polgármestere elmondta: nem áll sehol az ellenzéki térfélen a választási fiaskót követő pozícióharcban, azonban azt nem tartja elképzelhetőnek, hogy például DK-s jelölttel induljon közösen a jövő évi önkormányzati választáson. Az amerikai dollárok kapcsán Márki-Zay úgy fogalmazott: az Action for Democracy nevű szervezet, amely állítása szerint 2,5 milliárd forinttal támogatta a Mindenki Magyarországa Mozgalmat, közölte vele, hogy együttműködésüknek vége, mivel nem találták megfelelőnek ezt a “modellt”.

Az egyesült ellenzék kampánya idején támogatták az MMM-et, nem függetlenül attól, hogy volt egy országgyűlési választás 

– jegyezte meg, kifejtve: biztosítottnak érzi, hogy amerikai magyarok adták az adományokat. Ugyanakkor sejtelmesen hozzátette: nem tudja, hogy az olyan emberek, mint Soros György ezek között volt-e, hiszen neki erről nem lehetnek információi.

Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
Iskolában a mudi megalázóan gyorsabban tanul, mint a "szokásos" munkakutyák, a lényegesen kisebb mosóerejű dobermannok és hatósugarú német juhászok. Élénk vérmérséklete ellenére nagyon szófogadó, lakásban is ideális társ, a maga tízkilós testtömegével keveset eszik, de ha megtanítjuk rá, megfogja a postást.

Friss videók

Shares