Kapcsolódó videók

Tarnai Richárd Szél Bernadett elítéléséről: Szél hivatalosan is tudott róla, hogy valótlanok az információk

Elhasalt a vádlottak padján Szél Bernadett, az LMP egykori alapító tagja, volt országgyűlési képviselő, akit első fokon rágalmazásért elmarasztalt a bíróság. Az akkor még országgyűlési képviselőként mentelmi joggal rendelkező Szél Bernadett még a választási kampány hajrájára fordulva próbált meg politikai előnyre szert tenni azáltal, hogy Tarnai Richárd Pest Vármegyei főispánt rágalmazta közösségi oldalán. Szél óriási bakt lőtt, ugyanis a rendőrség néhány órával posztja után helyesbítette a politikust, aki ennek ellenére sem vette le posztját, az a mai napig, az elsőfokú bírósági elmarasztaló ítéletet követően is nyilvánosan elérhető. Szél Bernadett és az ügyvédje azonban fellebbezést nyújtott be, így az ítélet nem jogerős.

Azonnal egyrészt büntetőfeljelentést tettem, másrészt pedig személyiségi jogi pert indítottam jó hírnév megsértése miatt. Most a büntetőeljárás első fokon ítélettel zárult, és kimondta a bíróság, hogy Dr. Szél Bernadett vádlott bűnös rágalmazás vétségében. A rágalmazás büntető törvénykönyvi tényállás kategória, és ezért őt a bíróság megrovásban részesítette

– mondta a PestiSrácok.hu-nak Tarnai Richárd. A főispán portálunknak elmondta, az ítélet azt tartalmazza, hogy helytelenítését fejezi ki a bíróság az elkövetett cselekmény miatt, és felhívja az elkövető figyelmét, hogy tartózkodjon bűncselekmény elkövetésétől.

Ez a bizonyos Facebook-bejegyzés, amely a Szél Bernadett Facebook oldalán jelent meg annak idején, ez mind a mai napig, fent van Facebookon. Annak ellenére, hogy a kitételét követő pár órán belül a rendőrség már cáfolta az abban szereplő információkat, ráadásul hivatalosan is tudott róla Szél Bernadett, hogy valótlanok az információk

–húzta alá Tarnai kifejtve, a büntető bejelentés megtételével az volt a célja, hogy

a bíróság is mondja ki azt, ami teljesen nyilvánvaló, hogy Szél Bernadett Facebook oldalán valótlan, személyemen, becsületében sértő állítás jelent meg. Ezt a bíróság ki is mondta, és feketén-fehéren le is írta. 

Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
Iskolában a mudi megalázóan gyorsabban tanul, mint a "szokásos" munkakutyák, a lényegesen kisebb mosóerejű dobermannok és hatósugarú német juhászok. Élénk vérmérséklete ellenére nagyon szófogadó, lakásban is ideális társ, a maga tízkilós testtömegével keveset eszik, de ha megtanítjuk rá, megfogja a postást.

Friss videók

Shares