Kapcsolódó videók

Ünnepi dekorációval köszöntötte a Google a leszbikus Scooby Doo-t (Videó)

Négy fehér fiatal és egy barna kutya. A Scooby Doo már csak ezért is megérne egy flashmob tüntetést, de a cancel culture ügynökei ezúttal kegyesek voltak. Látszólag azzal is beérik, ha Velma ezentúl a saját neméhez fog vonzódni. Hogy ezt miért kell egy rajzfilmben kiemelni, máig kérdéses, de a Google valósággal ünnepnappá nyilvánította a bejelentést.

A Scooby Doo valamikor a hetvenes évek elején született. A sorozat nagyon egyszerű alapokon nyugszik. Négy fiatal és egy dán dog természetfeletti lényekkel kapcsolatos rejtélyeket old meg. A szereplők viszonylag sokszínűek voltak és megfeleltek az akkori kor elvárásainak… de ma már más szelek fújnak.

Hollywood nem szórakoztat, Hollywood programoz

A woke ideológia már évtizedekkel ezelőtt befészkelte magát Hollywoodba. Csak idő kérdése volt, hogy megtalálják a Scooby Doo karakterei között a gyenge láncszemet. A szórakoztatóipar a legjobb módja, hogy politikai üzenetekkel sulykoljuk a gyanútlan nézőket, akik csak egy kis kikapcsolódásra vágynak. El akarsz fogadtatni valamit a közönséggel? Tedd bele a filmekbe és tüntesd fel pozitívan.

A Google ünnepi dekorációval köszöntötte a leszbikus Velma Dinkley-t

A bejelentést követően a gyanútlan olvasók színes-szagos Pride-zászlók tömkelegével találkozhattak a Google kezdőlapján, amikor rákerestek Velma Dinkley nevére.

Forrás: Google, Velma Dinkley találatok a bejelentés napján

De ez csak egy elszigetelt eset, véletlen csupán. Attól, hogy a világ legnépszerűbb, legtöbbet használt keresője megünnepli egy karakter szexuális orientációját, még nem biztos, hogy részese egy globális lobbinak. Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy vajon a Közel-Keleten is működött ez a beállítás, vagy ott elfelejtették bekapcsolni az algoritmust.

Velma Dinkley már mindig is leszbikus volt

A Scooby Doo sorozat egyik legtöbbet cosplay-elt karaktere az NBC News cikke szerint mindig is kötéltáncolt a heteroszexualitás határmezsgyéjén. Az elmúlt 50 évben többször utalt a leszbikusságára, de eddig még sosem comingoutolt. A Twitter-felhasználók ettől vérszemet kaptak és további változásokat próbáltak kierőszakolni a készítőktől.

„Miért nincs transz karakter? Miért fehér mindenki? Ez rasszizmus!”

Nos, így, a Halloween közeledtével egy amatőr csapat Scooby Doo jelmezét ajánlanám a mélyen tisztelt fotelforradalmárok figyelmébe:

Forrás: reddit/cursedimage, Scooby Doo cosplay

Valószínűleg nem erre gondolt a bátor Twitter-felhasználó, amikor színesíteni kívánta a csapatot.

Szintet lép a Scooby Doo-cosplay

Ha ki kellene emelnem egy pozitívumot Hollywood „történelemhamisításából”, akkor az a cosplayerek következő generációja lenne. Velma Dinkley a Scooby Doo sorozat legnépszerűbb női karaktere, az instamodellek pedig versenyt pózolnak Velmának öltözve.

Forrás: Reddit/lilackissez, Velma cosplay

Nem biztos, hogy hűen ábrázolják a karaktert, de ezt az apróságot most nézzük el nekik.

Ha ennyire problémás volt, miért nem tiltották be a Scooby Doo-t?

Scooby Doo egy jól bevált, közismert név. Nincs olyan, aki ne találkozott volna vele. Mindenki ismeri, és… na, jó. Nem mindenki szereti, de vitathatatlan, hogy már mindenki találkozott vele. És mivel egy népszerű „termékről” beszélünk, kiváló felület a woke ideológia hirdetésére. Nem lepődnénk meg, ha Fred helyét átvenné egy fekete BLM aktivista, Daphnéról (Diánáról) pedig kiderülne, hogy valójában mindig is férfi volt… Fred legnagyobb örömére (vagy nem).

Ha támogatni szeretnél minket, terjeszd a tartalmainkat a „megosztás” gombra kattintva. Előre is köszönjük!

Friss videók

Shares