Kapcsolódó videók

AttilaFK életműkönyv: világ- és látványértelmező kötet, amelyben minden egyes lapozás új és új élményeket ad (VIDEÓ)

Egy időszaki kiállítás és egy újszerű felfogással megszerkesztett életműkönyv mutatja be hazánk egyik legsokoldalúbb tervezőművészének eddigi munkásságát a Kieselbach Galéria. Az ötlet, hogy kötet foglalja össze, mutassa be F. Kovács Attila meglehetősen szerteágazó életművét, Kieselbach Tamás művészettörténésztől, galeristától származik, akinek régi vesszőparipája, hogy kevés a magyar képzőművészeket bemutató könyv, monográfia. F. Kovács Attila, azaz AttilaFK sokoldalú, kreatív művész, aki az 1970-es évek óta több művészeti ágban is maradandót alkotott itthon és a nemzetközi színtéren. Építészként kezdte pályafutását, Makovecz Imre tanítványaként, de filmdíszletek, többek között a Bódy Gábor által rendezett Psyché című film díszletének tervezésével tett szert hírnévre az 1980-as években.

061.HU

F. Kovács Attila stílusának legjellemzőbb jegyei többek között a drámai összhatás, a meglepően váratlan térhasználat, az indusztriális fémfelületek, valamint a relikviák beemelése is szerepel. Termékeny alkotóként a világ több pontján is dolgozott, a torinói és a bécsi Operától a Londonban forgatott Bel Ami nemzetközi filmprodukcióig. Belsőépítészként ugyanúgy tervezett ikonikus éttermet (Tom George), luxus lakóházat (Castrum) és irodaépületet (Market 6.0), mint magánlakást, köztük Aczél György egykori Szent István parki, tetőteraszos rezidenciájának átépítését. Az enteriőrök, éttermek és bárok mellett olyan történelmi múzeumok kialakítását álmodta meg, mint a Terror Háza vagy a Sorsok Háza. Előbbiért megkapta a Kossuth-díjat 2002-ben.

 

A videót készítette: L. Szabó Fruzsina, László Petra és Szabó Vivien

A videó bármely részletének használata engedélyköteles!

Szabo Fruzsina
Szabo Fruzsinahttp://pestisracok.hu
A Gerilla Press csapatához 2013-ba kerültem belpolitikai újságíróként. Jelenleg a Pesti Mese rovatból született Nullahategy.hu kulturális magazin projektvezetőjeként Budapest belső életéről szólnak beszámolóim. A PestiSrácok.hu-n szociális és közéleti témákat dolgozom fel.

Friss videók

Shares