Kapcsolódó videók

Fegyelmi eljárást kezdeményeznek a korrupciós botrányba keveredett V. Naszályi Márta ellen (Videó)

V. Naszályi Márta eddig tagadott, újabban már csak menekült– ez az elsődleges tanulsága a Budavári Önkormányzat képviselő-testületének csütörtöki ülése után. A PestiSrácok.hu megpróbálta megszólaltatni az I. kerület párbeszédes polgármesterét abban a korrupció-gyanús ügyben, amely szerint védelmi pénzt követelhetett a híres Ruszwurm cukrászdától a 2019-es önkormányzati választások előtt, azonban a polgármester nem volt hajlandó kérdéseinkre válaszolni, a hivatal dolgozói pedig még a biztonsági szolgálatot is mozgósítani akarták, mikor portálunk felhozta a témát. Gulyás Gergely Kristóf, a budavári Fidesz frakcióvezetője az esetet úgy kommentálta, rettenetesen kínos lehet a helyzet V. Naszályinak, Böröcz László, Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztosa szerint azonban nem ez az egyetlen eset, amikor kerületi kisvállalkozókat hurcol meg a kerület vezetője: egy másik cukrászda esetében szintén a működést ellehetetlenítő döntést hozott a V. Naszályi Márta vezetése alatt álló kerület. Varga Dániel, a fegyelmi bizottság Polgári Válaszos színekben politizáló elnöke pedig arról beszélt lapunknak, hogy a a polgármesterasszony ellen fegyelmi eljárást kezdeményeznek, amiért képtelen a testülettel való törvényes együttműködést fenntartani. 

Mint ismert, az első kerület Párbeszédes polgármesterét feljelentette a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós a rendőrségen, mert állítása szerint a polgármester védelmi pénzt kért tőle, emiatt pedig már a rendőrség is nyomoz. V. Naszályi Márta szerint ez nem igaz, ezért ő is beperli a cukrászda tulajdonosát rágalmazásért és már azt is tudja, hogy mire költi a pénzt, ha megnyeri a pert.

Nem sokkal az ügy kirobbanását követően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúja miatt van folyamatban büntetőeljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A polgármester tagadja, hogy bármilyen bűncselekményt is elkövetett volna.

A Korona Kávéházat, illetve a Ruszwurm Cukrászdát december 4-én végrehajtók fogják bezárni, méghozzá V. Naszályi Márta I. kerületi polgármester hathatós közreműködésével. A több száz éves múltra visszatekintő kávéház és cukrászda bezárása veszélybe sodorja több tucat család megélhetését.

A kerületben pártokon túlmutató, de részleges összefogás született, hiszen képviselő-testületi többséget két független képviselő szavazatával megszerző Fidesz kezdeményezésére vizsgálóbizottságot fognak felállítani, hogy kivizsgálják, V. Naszályi Márta, az I. kerület polgármestere valóban tett-e kísérletet Szamos Miklós cukrászdatulajdonos megvesztegetésére. Gulyás Gergely Kristóf budavári önkormányzati képviselő a PestiSrácok.hu-nak úgy nyilatkozott, az ügy rettenetesen kellemetlen lehet a már kérdésekre sem válaszoló V. Naszályi Mártának.

A bizottság felállításáról döntést hozó csütörtöki testületi ülésen egyébként egy némileg szürreális jelenetsor is lezajlott: a bizottság felállításáról szóló napirendi pont tárgyalásának kezdetén az érdeklődők számára fenntartott részen, mintegy 4 szimpatizáns biztosította támogatásáról V. Naszályit, táblákkal és bekiabálásokkal jelezve szimpátiájukat. A közjáték pikantériája, hogy információink szerint az akcióban résztvevők kapcsolatban állnak a Budavári Önkormányzattal, illetve az önkormányzatnál dolgozókkal.

Fotó: Hatlaczki Balázs/PS

Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
Iskolában a mudi megalázóan gyorsabban tanul, mint a "szokásos" munkakutyák, a lényegesen kisebb mosóerejű dobermannok és hatósugarú német juhászok. Élénk vérmérséklete ellenére nagyon szófogadó, lakásban is ideális társ, a maga tízkilós testtömegével keveset eszik, de ha megtanítjuk rá, megfogja a postást.

Friss videók

Shares