Kapcsolódó videók

A szocialisták nem tudják, hogyan varázsolta az adománygyűjtő dobozba az eurókat, de támogatják Karácsony főpolgármester-jelöltségét (Videó)

Úgy tűnik, mégis rendelkezik Karácsony Gergely az MSZP számára hasznos képességekkel. Mondjuk nem csoda, aki bele tud zsúfolni 3100 bankjegyet egy 30x30x30-as dobozba, azelőtt biztosan megemelik a kalapjukat a szocialisták. Hiszen mégiscsak kifinomultabb az adománygyűjtő ládika és a vasalt euró, mint az asztalon átcsúsztatott nokiás doboz. Komjáthi Imre a parlamentben árulta el a PestiSrácok.hu stábjának, hogy a főpolgármester fontokkal és eurókkal telített “adománygyűjtő” botránya ellenére is támogatják Karácsony Gergelyt. A szocialista politikus egyébként állítólag életében nem látott még 3100 bankjegyet egy helyen, arról pedig nem tudott nyilatkozni, hogy elhiszi-e Karácsony meséjét az adománygyűjtő ládákról. Ellenben Csárdi Antal már egy fokkal kevésbé volt határozott a főpolgármester ügyében és óvatosan fogalmazva arról beszélt, meg kell várni a vizsgálatok lezárultát.

Mint arról beszámoltunk, Karácsony Gergely kampánycéljaira létrehozott egyesület tevékenységével kapcsolatban a NAV már júliusban nyomozást indított. Most azonban már az OTP Bank Nyrt. is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, hamis magánokirat felhasználása miatt. A Magyar Nemzet birtokába jutott feljelentésből kiderül, hogy Karácsonyék számlájára 526 millió forint érkezett annak megnyitása óta, ami azt jelenti, hogy Márki-Zay Péter azon korábbi nyilatkozata, amely a főpolgármester félmilliárdos kampányáról szólt, nagyságrendileg helytálló. Kiderült, hogy Perjés Gábor – aki Karácsony pénzügyeit intézi – többször is olyan jegyzőkönyveket adott át az OTP-nek, amelyek adomány-gyűjtőládák felnyitásáról szóltak. A bank ezután vizsgálatot rendelt el, majd ennek végén a következőkre jutott:

Az adománygyűjtés alapvetően külföldön élő magyar személyektől történik egy kb. 30x30x30 cm nagyságú adománygyűjtő ládába. Ezekbe a Perjésék-féle jegyzőkönyvek állítása szerint 2–3 ezer bankjegyet, egy esetben pedig 3811 bankjegyet préseltek be.

A feljelentés szerint viszont a ládába a tetején található résen keresztül bankjegycsomagok nem helyezhetők el, ugyanakkor megállapítást nyert, hogy a behozott bankjegyek többsége – elsősorban az EUR bankjegyek – újak voltak, gyűrődésmentesek, több esetben egymás utáni sorszámúak és összetapadtak (mintha a nyomdából kikerülve nem használták volna azokat).

A botrány tehát elképesztően súlyos, ezért is meglepő, hogy a szocialisták mégis támogatni fogják az újrázásban Karácsony Gergelyt. Komjáthi Imre stábunknak a Parlament folyosóján nyilatkozva elmondta, nem tudja, hogyan férhet ennyi pénz ilyen kicsi helyre, ő maga még sosem látott ennyi bankjegyet, de Karácsonyt a feljelentés ellenére is támogathatónak tartja, az MSZP pedig mögé fog beállni a jövő évi önkormányzati választásokon.

Azért is furcsa ez a kiállás Karácsony mellett, mert korábban még nem voltak ilyen határozottak a szocialisták. Múlt héten még feltételekkel támogatták volna csak Karácsonyt, most azonban Komjáthi állást foglalt a regnáló főpolgármester mellett.

Nem feltételek nélkül, de Karácsony Gergelyt támogatni érdemes, mert neki van a legnagyobb esélye, hogy megtartsa és továbbvigye a főpolgármesterséget

– jelentette ki múlt héten Hiller István. Megjegyezte: számos problémás kérdés van, főleg a múltra vonatkozólag, például a miniszterelnök-jelölti visszalépést „ordenáré hibának” tekintette, de látja „a fától az erdőt”, és nem az érzelmeire hallgat, hanem arra a racionalitásra, hogy ha neki van a legnagyobb esélye, akkor nem szabad megosztani az ellenzéki erőket, hanem a legnagyobb eséllyel kell biztosítani a főpolgármesteri tisztséget egy ellenzéki politikus számára. Ebben pedig úgy tűnik, hogy a fontok és eurók sem képeznek akadályt.

Szalai Szilárd
Szalai Szilárd
Iskolában a mudi megalázóan gyorsabban tanul, mint a "szokásos" munkakutyák, a lényegesen kisebb mosóerejű dobermannok és hatósugarú német juhászok. Élénk vérmérséklete ellenére nagyon szófogadó, lakásban is ideális társ, a maga tízkilós testtömegével keveset eszik, de ha megtanítjuk rá, megfogja a postást.

Friss videók

Shares