Kapcsolódó videók

A diáktüntetők ismét megbuktatták “a Zorbánt” | The Fair Right (videó)

Orbán Viktor ismét megbukott. Ezúttal a várban, és egy kicsit a Margit hídon is. Pankotai Szent Johanna hadba hívta a gumimacikat, majd a sikertelen hídfoglalás után elindultak a vár felé. Annak, hogy ezer emberrel sem tudtak elfoglalni egy aprócska hidat, már nincs is hírértéke, a tüntetésen használt szimbólumok viszont már annál fontosabbak. A Marxista zászló és “munkás diák” molinó mellett számos kommunista elem tarkította a pénteki tüntetést. A mai videóban többek között ezeket fogjuk elemezni. Nézzétek meg a teljes videót!

A baloldal szisztematikus jajveszékelésbe kezd, amikor lekommunistázzuk őket, a tüntetéseiket azonban rendre kommunista elemek díszítik. Értjük mi, hogy a nyugati tartótisztjeik szerint a fiatalok körében divat a kommunizmus, de ez itt Magyarország. Mi éltünk benne és köszönjük, de nem kívánjuk “újra megpróbálni”, hátha most jobb lesz. Ettől függetlenül a Langley-ben székelő hárombetűs szerveztek rendre ránk akarják erőltetni ezeket a XX. századi ideológiákat. A pénteki tüntetés is erről árulkodik.

Munkás diák szolidaritás a tüntetés közepén

Nem értjük. Láttunk már diák-munkás szolidaritást, amit a diákként dolgozó fiatalokért rendeztek. Hosszas gondolkodás után sem tudtunk rájönni, hogy mit szeretett volna üzenni a költő ezzel az összefirkált lepedővel.

Ránézésre kb annyit tudnak a munkáról, hogy vidéken van, és mások szokták csinálni. Ha valaki tudja a megfejtést, az ne tartsa magában, írja meg nekünk kommentben.

Nemzetközi Marxista Tendencia

Az IMT, azaz az International Marxist Tendency is megmutatta magát a pénteki tüntetésen. Erről szintén nem sokat tudunk, viszont Magyarországon annyira “őshonos”, hogy a Wikipédián még magyar nyelvű jegyzet sincs róla. Elképzelhető, hogy import-ideológiákkal tömnék a magyar diákok fejét?

Továbbra sem tudjuk, hogy került a tüntetésre ez a zászló, de ha megszagoltatnánk egy vadászkutyával, nem kizárt, hogy az amerikai követség kapujáig vezetne minket.

Zászlógyalázás

Ezt a képet látva álljunk meg egy pillanatra és gondoljuk végig, hogy mi is történt legutóbb, amikor idegen szimbólumot hímeztek a magyar zászló közepébe. Vajon zászlógyalázásnak számít az ilyen?

Mindenesetre egy ekkora zászló nem két fillérbe kerül. Vajon honnan volt erre pénze az éhező, nyomorgó és ellehetetlenített diákoknak? Vajon ugyanonnan kapták, ahonnan az International Marxist Tendency zászlót?

Érted megyünk – hirdették a tüntetés szervezői

Összeadva az imént felsorolt kommunista szentségtelen háromságot, megkapjuk a tüntetés szlogenjét: Érted megyünk. Vélhetőleg azt akarták üzenni, hogy mindenkiért tüntetnek, de amikor legutóbb a Marxisták “értünk jöttek”, annak mi nagyon nem örültünk.

Angolra fordítva ennek persze sokkal több értelme van (we march for you), de talán nem Google fordítóval kellene lefordítani a Langley-i központból kapott leveleket.

A videó második felében Pankotai Szent Johanna beszédét fogjuk elemezni, amitől még a legbékésebb ember zsebében is kinyílik a bicska. Nézzétek meg a teljes videót!

A borítóképen szereplő arcokért hatalmas köszönet illeti Horvát Péter Gyula fotográfust.

Az alábbi videó egy májusi tüntetésen készült. Akkor még csak pár százan voltak, a pénteki tüntetés létszáma azonban már elérte az ezret. Ha ez így megy tovább, 2026-ra megtöltik a Kossuth teret. Nézzétek meg ezt a videót is!

 

Friss videók

Shares