Kapcsolódó videók

Ábrahám Róbert a békéért kiálló tüntetésről: épp eleget térdeltettek már minket, ideje most felállni

Pártpolitika-mentes, a békéért kiálló demonstrációt szervez Ábrahám Róbert az orosz-ukrán háború egy évvel ezelőtti kitörésének alkalmából. Az ismert médiaszemélyiség a PSTV-nek elmondta: az esemény egyúttal üzenet is a mainstream ukrán párti nyugati világnak, hogy mi nem oldalt, hanem a békét választjuk. PSTV riport. 

Február 24-én lesz egy éve, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, az orosz agresszióra adott válaszként pedig azóta a nyugati világ közösen szurkol Ukrajnának, miközben bíztatja azt az oroszokkal szembeni hadviselésre, fegyverszállítással és ideológiai támogatással fűszerezve. A magyar kormány egyértelmű állásfoglalást tett már a háború első napjától kezdve: elítéljük az orosz agressziót, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, azonban fegyvert nem szállítunk. A menekülteken segítünk, de fegyverekkel nem lehet békét kötni.

A kormány álláspontja világos, de mit gondolnak a magyarok?

Ábrahám Róbert, az esemény szervezője a PSTV-nek elmondta: a béke melletti megmozdulás nemzetkovácsoló erővel bír, amit tudni kell használni is. Robi elmondása szerint az esemény egyik fő célja a párt- és belpolitika mentesség.

Nem kell sok közös pont, ahhoz, hogy kimondjuk: békét szeretnénk”

– mondta Ábrahám Róbert, hozzátéve, hogy emellett figyelembe kell venni, hogy manapság már minden politika, amit teszünk vagy mondunk.

Ma már az is politikának számít, ha kimondjuk: az Európai Unió vezetői nem veszik figyelembe azokat, akik a béke pártján állnak”

– véli a médiaszemélyiség.

Ábrahám Róbert szerint a rendezvény azért is kiemelten fontos, hogy megmutassuk az EU vezetőinek, hogy sokan vagyunk, akik kiállunk a békéért.

Az Unió vezetői évek óta nem találkoznak társadalmi ellenállással”

– jegyezte meg Ábrahám, hozzátéve, hogy az egészséges viták és a párbeszéd alapja az, hogy béke legyen.

Celebekkel a békéért

Az esemény szervezője a PSTV-nek elmondta azt is, hogy miért épp celebckkel karöltve rendezik meg ezt az eseményt. Ábrahám Robi szerint a celebek, hírességek eddig is részesei voltak a háború körüli kommunikációnak, még akkor is, ha nem feltétlenül tudtak róla.

Ha belegondolunk abba, hogy a nyugati tudatipar miként használja fel a celebeket, produkciókat, hogy az ő kialakított, leginkább haszonvezérelt véleményét trenddé tegyék, akkor világosan látszik, hogy ezek a szereplők miként vesznek részt ebben ‹‹a harcban››”

– véli a médiaszemélyiség, hozzátéve, hogy ha európai nagyvárosként meg tudjuk azt mutatni, hogy itt Magyarországon a hírességeket nem a nyugati tudatipar befolyásolja, hanem van saját véleményük.

Ábrahám Robi szerint, ha Nyugaton egy celeb véleménye eltér a mainstreamtől, – például nem elvakult ukrán párti, hanem a két fél párbeszédét és a békekötést hangoztatja – akkor azonnal orosz pártivá címkézik és ellehetetlenítik. A békekiállás főszervezője szerint a celebek eddig azért nem mertek nyilvánosan kiállni a béke mellett és a háború eszkalációját elősegítő ukrajnai fegyverszállítások ellen, mert a saját bőrükön érezték az, hogy milyen az, amikor a “szurkolóvá kényszerített tömeg” találkozik egy olyan véleménynyilvánítással, ami nem az általa megszokott trendből érkezik.

Nagyon negatív hatással tud lenni egy követőtáborra az, ha olyat mondasz, ami ebből a leszedált világból kihallatszik”

– véli Ábrahám Robi.

Ezzel a rendezvénnyel kürtöt akarunk fújni, hogy Európa felébredjen”

– mondta el a rendezvény főszervezője, hozzátéve, hogy épp eleget térdeltettek már minket, ideje most felállni. Ábrahám Róbert elmondta: a rendezvény célja egyfajta figyelemfelhívás más országok felé is, hogy bátran álljanak ki valódi véleményük mellett.

Minden vita ellenére vannak olyan ügyek, amikor egy nemzetnek össze kell fogni”

– foglalta össze a rendezvény egyik fő célját Ábrahám Robi.

A béke melletti kiállásra február 24-én 18.00-tól várnak mindenkit a Kossuth téren minikoncertekkel, kerekasztal beszélgetésekkel és színpadi produkciókkal. 

(Kiemelt kép: Hatlaczki Balázs-PS)

Friss videók

Shares