Kapcsolódó videók

Ezért engedte szabadon az USA a világ legismertebb fegyvercsempészét – Politikai Hobbista Hardcore

A Politikai Hobbista Hardcore most is komoly kérdéseket boncolgat. Vajon dönthet-e egy szülő a saját gyereke életmentő műtétje előtt, hogy oltott vagy oltatatlan donortól kapjon a gyerek vért? Megtilthatja-e a beavatkozást, ha úgy dönt? Mielőtt komoly etikai vitákba merülnénk, jöjjenek helyettük az alacsonyabban csüngő gyümölcsök, korunk divatos admirális és atomfizikus nőrfijei! Valamint korunk divatja, amelynek hála simán elcserélnek egy női kosaras BLM-aktivistát egy veszélyes fegyverkereskedőért. A második félidőben pedig Király Tamás, az Ultrahang alapító-főszerkesztője volt a vendégünk.

A Politikai Hobbistában mindig igyekszünk naprakészek lenni, de az elmúlt pár napban nehéz dolgunk volt a témaválasztással, annyi minden történt.

Az új-zélandi család

Egy új-zélandi család kisbabáján életmentő műtétet kellett végrehajtani, ami vérátömlesztéssel járt volna. A család úgy döntött, olyan donortól szeretnék a vért, aki még nem volt beoltva Covid ellen. Állításuk szerint ők tudtak volna szerezni ilyen donort, de erre már nem volt lehetőségük. Megvonták tőlük a gyámság jogát és haladéktalanul elvégezték a kisbabán az életmentő műtétet olyan vérrel, amilyen éppen rendelkezésre állt. Hogy minek van nagyobb veszélye – egy Covid ellen beoltott donor vérének vagy egy életmentő műtét késleltetésének –, az valószínűleg vitán felül áll, azonban határozottan érdekes kérdés, hogy van-e jogunk dönteni egy ilyen kérdésben. A Politikai Hobbista csapatán belül sem feltétlenül született konszenzus a kérdést illetően, de hogy kinek mi az álláspontja, csak a videóból derül ki.

A transz bűnöző nem is bűnöző

Ez akár a Monty Python egyik alkotása is lehetne, de sajnos ez ma már a valóság. Tetten érték Sam Brintont, az Amerikai Atomenergia Hivatal meghatározhatatlan nemű és (nem ebből kifolyólag) elmeállapotú helyettes titkárát.

Sam Brinton részt vesz a The Trevor Project TrevorLIVE LA 2019 rendezvényén a The Beverly Hilton Hotelben 2019. november 17-én a kaliforniai Beverly Hillsben

Nem kell rosszra gondolni, Brintont nem korrupció miatt csukták le (elvégre ez az USA, nem az Európai Parlament), hanem mert kiderült róla, hogy földöntúli vonzalmat érez mások bőröndjeinek eltulajdonítása után. Amikor tetten érték, olyan szürreális magyarázattal állt elő, amit valószínűleg soha senkinek nem hinnének el, de Brintontól elfogadták… egy ideig. Valami azonban megváltozott. A Politikai Hobbistából kiderül, hogy mi történt pontosan.

Szabadlábon a Halálkufár

Viktor Bout okkal kapta a Halálkufár becenevet. A világ egyik legismertebb fegyvercsempésze egy évtizedet töltött börtönben, most azonban az USA elcserélte őt néhány morálpontra. Mi is történt pontosan?

Fotó: Nicolas Asfouri/Kirill Kudrjavcev/Getty Images

Brittney Griner amerikai kosaras Oroszországba utazott, és bár náluk, otthon legális a hasisolaj, az orosz hatóságok már a reptéren lecsaptak rá, amiért ő a vád szerint kábítószert akart becsempészni az országba. Viszonylag rövid időn belül el is ítélték és kilenc évet kapott egy orosz börtönben. Az orosz börtönökről tudni illik, hogy kutyaévekben mérik az időt: egy ott eltöltött év hét hagyományos börtönévvel ér fel. Brittney azonban szabad. Szabad, mivel Putyin hajlandó volt őt elcserélni Viktor Boutra, a világ leghírhedtebb fegyverkereskedőjére, aki valószínűleg megszolgálja a szabadságát… főleg most, a háború alatt. Azonban a történetnek van egy harmadik szereplője is, akiről eddig csak kevés szó esett a sajtóban. Mi őt is bemutatjuk.

Király Tamás és az Ultrahang a Politikai Hobbista vendégfotelében

A Politikai Hobbista Hardcore második felében Király Tamás, az Ultrahang főszerkesztő-alapítója volt a vendégünk, aki elmesélte nekünk, hogyan indult a YouTube-csatornája, mi volt mögötte a koncepció és hogyan vált Magyarország első olyan vállaltan konzervatív youtuberévé, akit a YouTube alkotói díjjal jutalmazott.

Király Tamás és Nógrádi György. Forrás: Facebook/Cs. Király Tamás

A szakmai sikerek után Tamás magáról is mesélt egy keveset. Elmondta, mit érzett akkor, amikor először találkozott a laoszi származású édesapjával és mit jelent számára magyarnak lenni.

Nézzétek meg a teljes beszélgetést!

Friss videók

Shares