Kapcsolódó videók

A németek a foci-vb kedvéért sem változnak | Politikai Hobbista Hardcore

A Hardcore Hobbistában ma azt kerestük, hogy hová tűntek ismét a Kínáról szóló hírek a haladó és mindig morális nyugati sajtóból. Azt viszont már könnyen megtaláltuk, hogy a felelősök után szomjazó német közvélemény elől melyik dél-amerikai országba fognak ismét menekülni az ideológiailag túlfűtött, szlávnevű karszalagos német futballistáik. Végül megtudtuk, mi a különbség a magyar és angol anyanyelvű fajok közt. A második részben Lovászy László Gáborral a XXI. század előre nem látott konfliktusairól beszélgettünk a XX. század előre nem látott konfliktusainak elemzésével.

A Politikai Hobbista aktív nézői már megszokhatták, hogy gyakran foglalkozunk külpolitikai eseményekkel. Azonban mennyire számít külpolitikának egy olyan esemény, amely Magyarországra is hatást gyakorol? Azt hinnénk, hogy Kína ebből a szempontból igen távol van, de a globális piacot uraló (és globalista) cégek egyre jobban alkalmazkodnak a kínai kommunista párthoz. Az USA ezt hol elítéli, hol üdvözli, de egy biztos: erősen kacsintgatnak a kínai modell felé.

A németek katari szereplése azonban nem okozott túl nagy meglepetést. Az ideológiától túlfűtött németek megint csúfos vereséget szenvedtek. Szerencsére megtalálták, hogy ki a felelős, ki volt az, aki rájuk erőltette ezt a karszalagos szereplést. Mint utólag kiderült, a csapat igazából (már) nem is akarta, de valamiért ellenállhatatlan késztetést éreztek a parancs betartására. Ha ebből sem tanulnak, akkor semmiből.

A második részben Lovászy László Gáborral beszélgettünk, aki igazán érdekes párhuzamokat vont a múlt század és modern kor történései között. Megtudtuk, hogy mit jelent pontosan a “fekete hattyú” kifejezés és mikor találkozhattunk vele, illetve mire számíthatunk a jövőt illetően.

Friss videók

Shares