Kapcsolódó videók

Flesch Tamás, a Szállodaszövetség elnöke a PS-nek: Sok étterem és szálloda fog bezárni a magas energiaárak miatt – Ferkó Dániel kérdez (Videó)

Aki teheti, még most menjen étterembe, wellness-szállodába, mert hamarosan nem lesz hová mennie. Nagyon fog fájni a szállodáknak, éttermeknek és nekünk vendégeknek is az energiaválság miatti áremelkedés. Egy szálloda eddigi 5-10 milliós havi rezsije nemsokára 100 millióra fog emelkedni, ami már egy követhetetlen dimenzió – kongatta meg a vészharangot a PS TV Ferkó Dániel kérdez című műsorában Flesch Tamás, a Szállodaszövetség elnöke. Nagyjából elkerülhetetlen, hogy a jövő év elején az elszálló rezsiárak miatt egy bezárási hullám induljon el, ez nyilván érinti mind az  éttermeket, mind pedig a szállodákat – teszi hozzá Flesch Tamás.  A szakember szerint csakúgy mint a társadalom esetében, az éttermeknél is a középosztály érzi meg majd leginkább a válságot, egy Michelin-csillagos étterem nagyobb eséllyel tud talpon maradni. Átalakulhat a vendéglők étlapja, a drágább, nehezebben beszerezhető alapanyagokból készülő ételek átmenetileg eltűnhetnek. Öröm az ürömben, hogy a gyengébb forint miatt még több turista érkezik hazánkba, ami jól jön a vendéglátásnak. Ha kíváncsi, hogy az ünnepek előtt, alatt mi várható a belföldi turizmusban, vendéglátásban, akkor mindenképp nézze meg ezt a videót!
Ferkó Dániel
Ferkó Dániel
Apámmal a '90-es évek közepén elmentünk egy MIÉP-tüntetésre. Este a Tv-ben azt mondták be, hogy pár ezren voltunk. Akkor éreztem először, hogy itt valami nem stimmel..."

Friss videók

Shares