Kapcsolódó videók

Üzentek a tüntetők: A kormányváltás fontosabb, mint a tanárok béremelése (videó)

Az ellenzék ismét nagyot alakított. A tőlük elvárt módon emlékeztek meg 1956 hőseiről: sehogy. Az általuk szervezett megemlékezés egybeolvad a tanártüntetéssel és az erősebb ideológia győzött. Október 23-án is sikerült egy öblöset Orbánozniuk. Fények, koncert és fesztiváli hangulat övezte a rendezvényt, ahol mindre emlékeztek, csak az 56-os hősökre nem.

Rendíthetetlen stábunk ellátogatott a megemlékezésre tüntetésre és különböző kérdésekkel bombázta a többnyire békés tömeget:

Mit üzennél Orbán Viktornak?

Erre a kérdésre mindenkinek volt egy sajátságos válasza. Volt, aki hatalmat akart adni a népnek, mivel nem szerinte nincs elég beleszólásuk a politika alakulásába, viszont arra a kérdésre, hogy szavazott-e, érdekes választ adott. A tüntetők összességében változást akartak, pontosabban olyan változást, ami mindenkinek jó. Hogy ez pontosan mit takar, az csak a videóból derül ki.

Kormányválás után kire bíznád az országot?

Itt azért volt egy kis képzavar. Sokan nem gondoltak arra, hogy Orbán Viktoron túl is van élet. Nézzük el nekik, az elmúlt tizenkét évben szerencsére nem kellett ezzel foglalkozniuk.

Támogatnád a DK-t, ha átvennék a hatalmat?

Igen! Nem… vagyis igen, de mégsem… A DK-ra talán, de Ferire nem. Ez természetesen csak egy fiktív válasz, de hellyel-közzel fedi a tüntetők véleményét.

Nem ellentmondásos, hogy olyanok szervezik a tüntetést, akik korábban tanárokat rúgtak ki?

De, az. A megkérdezettek fejében többször szöget ütött ez a gondolat, de valószínűleg gyorsan elhessegették és büszkén lobogtatták a tábláikat.

Mit választanál: A tanárok háromszoros béremelését vagy a Fidesz leváltását?

Meglepő válaszok születtek. Mi sem gondoltuk, hogy egy pedagógustüntetésen valaki a tanárok béremelése helyett a Fidesz leváltását választja, de ebből is látszik, hogy miről szólt ez a tüntetés.

Egy ilyen videó nyilván nem reprezentatív, hiszen nem kérdezzük meg az összes tüntetőt, de érdekes megfigyelni, hogyan vélekednek a közlékeny hangulatú megmozdulók. De aggodalomra semmi ok, hiszen Fekete-Győr Andrástól megtudhattuk, hogy legkésőbb 2026-ban lesz kormányváltás (négy évvel az általa vizionált olimpia előtt).

Friss videók

Shares