Kapcsolódó videók

Puzsér Róbert a Fair Right-ban: A baloldal levizsgázott jogállamiságból, de már súlyosan megbűnhődött érte

Létezik független sajtó? Miben mérik a függetlenséget? Lehet-e egy újságíró független, miközben a közönsége elvár egy bizonyos minőségű tartalmat? Mit jelent az öncenzúra? Ezekre a kérdésekre talán sosem kapunk egyértelmű választ. Szerencsére Magyarország egyik legellentmondásosabb publicistájának, Puzsér Róbertnek erről is van egy határozott véleménye, amit meg is osztott velünk a tőle megszokott stílusban. Eredetileg a média függetlensége lett volna a beszélgetés tárgya, de menet közben valami félresiklott…

A média függetlenségének mítosza egy fontos és érdekes kérdés. Érdemes körbejárni, támadni, bizonyítani, de egyértelmű választ sosem kapunk egy ilyen gáznemű fogalom boncolgatása során. Puzsér Róbert viszont elmondta, hogy szerinte ki számít függetlennek és ki nem, de azt is megtudhattuk tőle, hogy ő maga miben méri a függetlenséget. Hogy ezzel egyetértünk vagy sem, az már csak ízlés kérdése.

De a beszélgetés itt nem ért véget

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, szóba került a klímaváltozás, migráció, genderlobbi, háború és természetesen a magyarországi ellenzék is. Utóbbiról Puzsér Róbert megállapította, hogy a jobboldali sajtóval szemben tanúsított mértéktelen arroganciájuk csupán abból fakad, hogy idegennek érzik magukat a saját országukban. Ez egy nagyon erős mondat, amin érdemes elgondolkodni. Vajon változna a helyzet, ha nem a magyar emberek akaratával szemben politizálnának? Sikeresebbek lennének, ha együtt rezonálnának az általuk képviselni kívánt szavazókkal?

Kinek van igaza?

Erre a kérdésre csak az tud válaszolni, aki megnézi ezt a tematikáját tekintve behatárolhatatlan eszmecserét. Puzsér Róbert érveit sokan minden helyzetre érvényes perdöntő bizonyítékként tartják számon. Én ezt nem feltétlenül osztom. Robival nem mindig sikerült közös nevezőre jutnunk, viszont vitathatatlan tény, hogy vállalta az álláspontját. Vállalta, hogy idegen terepen, potenciálisan ellentétes nézeteket valló közönség előtt mondja el a véleményét, sok kormánykritikus vagy éppen ízig-vérig ellenzéki vérszívóval szemben. És hogy kinek van igaza? Ezt mindenkinek egyedül kell eldönteni.

Spoiler alert: szerintem nekem, Robi szerint pedig valószínűleg neki.

Friss videók

Shares