Kapcsolódó videók

Ön meddig bírná anyázás nélkül? – Leteszteltük Budapest autós közlekedését – Dezse Vű (Videó)

Karácsony Gergely nemrég a parkolási díjakat is brutálisan megemelte Budapesten, így nyugodtan kijelenthetjük: az autós közlekedés elesett a fővárosban. Kroó Zita és Dezse Balázs úgy döntött, hogy autóba száll egy napfényes délutánon, megnézni, hogy az évek óta tartó teszetoszaság hová vezetett, ami a budapesti közlekedési kultúrát illeti. Autózgatás közben szóba került a fővárosi ember mentális és lelki egészsége is, amely ellen szintén brutális támadássorozatot intézett a főpolgármester, de azt is megnéztük, hogy átlagosan hány percig lehet fenntartani az idegrendszer normális működését a volán mögött, és mennyire egészséges nem szeretni a középkorú, ingben rollerező férfiakat.

Félreértés ne essék, mi sem támogatjuk, hogy mindenki autóval járjon a városban, hiszen nekünk is fontos, hogy milyen a levegő, mi is aggódunk a bolygónk jövőjéért, viszont nem tolerálható, hogy a főpolgármester éjt nappallá téve azon dolgozzon, hogy ellehetetlenítse azokat is, akik nem tudják máshogy megoldani az életüket, csakis autóval. Ilyen helyzet lehet, ha valaki a munkájából adódóan nehéz szerszámokat, alapanyagokat, árut szállít, de érdemes gondolnunk a gyermekes családokra, akik esetleg a belvárosba járatják iskolába a gyermeküket és nem szeretnék, ha a kicsiknek a végtelenségig lezüllesztett Budapesten kellene mászkálniuk a szemét és az emberi ürülékek között szlalomozva.

De a hatszáz forintos parkolással kapcsolatban is határozott véleményt kell megfogalmazni, hiszen mit kap az ember ezért az irreális összegért cserébe? Eláruljuk: semmit. Senki nem vállal garanciát arra, hogy az autó biztonságban van, hogy nem karcolják meg, nem mennek neki és nem törik fel azt. 

Az autós közlekedést egyébként még jobban megnehezítik az indokolatlan bicikliutak, amelyeket a bringások nem rendeltetésszerűen használnak, és gyakran a KRESZ szabályait nem ismerve tekernek át a zebrán, vagy vágnak az autók elé, ezzel balesetveszélyes helyzeteket teremtve.

A videót egyébként Karácsony Gergelynek ajánljuk, hátha tanul belőle valamit. Bár valószínűbb, hogy nem.
Dezse Balázs
Dezse Balázs
Máig munkakutya, az egyik leggyakrabban használt pásztoreb. Ebben a minőségében igazi ezermester. A birkákat kizárólag lelki terrorral tereli, hogy a harapások ne károsítsák a gyapjút, a marhákat már megcsipkedi - ellenkező esetben nem vennék komolyan, és egyszerűen ügyet sem vetnének rá.

Friss videók

Shares