Kapcsolódó videók

PS-Exkluzív! Helyszíni tudósítással jelentkezik stábunk az Ifjúsági Világtalálkozóról, Lisszabonból (Fotó+videó!)

Elkezdődött a 37. Ifjúsági Világtalálkozó Lisszabonban – a rendezvényről helyszíni tudósítással, videós riportokkal jelentkezik a PestiSrácok.hu stábja. Az Ifjúsági Világtalálkozó a katolikus egyház által szervezett nemzetközi esemény, amelyre a világ minden tájáról utaznak a fiatalok. Az idei fesztiválra a világ több mint kétszáz országából érkeztek.

A hagyomány szerint a háromévente megrendezett program középpontjában a Szentatyával való találkozás áll. Az ifjúsági világtalálkozók története 1984 virágvasárnapjáig nyúlik vissza, amikor II. János Pál pápa Rómába hívta a fiatalokat, hogy együtt ünnepeljenek. Ez a meghívás azóta is él, és minden találkozó alkalmával megújul, arra ösztönözve a fiatalokat, hogy hitüket megosszák egymással, együtt ünnepeljék, és közösen gondolkozzanak azon a témán, amelyet a pápa minden ifjúsági világtalálkozó előtt meghirdet. A lisszaboni világtalálkozón Ferenc pápa arra hívja az ifjúságot, hogy – lelki előkészületben is csatlakozva hozzá – Máriával kapcsolatos szentírási részekről elmélkedjenek otthonaikban, közösségeikben, plébániájukon, majd a világtalálkozóra érkezve a különféle országok püspökei által tartott anyanyelvi katekézisek keretében is:

Mária felkelt, és sietve útnak indult

(Lukács 1,39)

Sajtóértesülések szerint már a tegnapi nyitó szentmisén megközelítően egymillióan vettek részt, köztük legalább ezerháromszáz magyar, húsz bíboros és kétszáz püspök. Ferenc pápa a mai napon érkezik meg Portugáliába és kezdi meg apostoli útját, amelynek keretében ellátogat a világ egyik legnagyobb kegyhelyére is, Fatimába, de felkeresi a helyi jezsuitákat, amely szerzetesrendnek ő is a tagja.

Nézzék meg a PestiSrácok.hu fotógalériáját és a stábunk által forgatott videót, érdemes!

[foogallery id=”947604″]

Operatőr: László Petra; Fotók: dr. Hetényi Roland

Friss videók

Shares