Kapcsolódó videók

Mi lesz a lengyel-magyar barátság sorsa? – Rosonczy-Kovács Mihály a Grundban

A Grund legutóbbi adásában Hoppál Hunor vendége Rosonczy-Kovács Mihály Olaszország- és Lengyelország-szakértő, a Nézőpont Intézet külügyi igazgatója volt. A műsorban szót ejtettünk a lengyelek és az amerikaiak kapcsolatáról – II. János Pál pápa aljas megvádolásával vajon elvész az a diplomáciai közeledés, ami a két ország között látható volt az utóbbi időszakban? Lengyelország esetében szemlátomást kollízióba kerül az érték- és az érdekközösség dolga, hiszen bár a pillanatnyi háborús politika tekintetében egyezik Varsó és Washington, mégis az örök értékek (így a kereszténydemokrácia, a hagyományos családra épülő társadalom és a nemzetállami eszme) a magyarokhoz és a visegrádi országokhoz kötik a lengyeleket. Harmonizálható ez a plurális érték- és érdekvilág? Hogyan találhat vissza a minden elemében kedvező kapcsolatokhoz Magyarország és Lengyelország? És jelen állás szerint mi várható az őszi lengyel parlamenti választásokon? Ezekre segített választ találni a Lengyelország-szakértő a legfrissebb Grundban.

Bár a YouTube-on elhallgattattak bennünket, mégis kövessetek minket a Facebookon, és a PestiSrácok.hu-n is figyeljétek a tartalmainkat! Mi maradunk.

Samók Dávid
Samók Dávid
Konzervatívnak lenni ma forradalmi. Amikor a világot ki akarják fordítani a sarkából, mi fiatalok, ifjú polgárok tehetünk a legtöbbet a jövőért...

Friss videók

Shares