Kapcsolódó videók

Keresztes László Lóránt a PS-nek: A kormány a magyar gyermekek jövőjét éli fel az akkumulátor gyártás támogatásával

Az elektromobilitásnak az akkumulátor gyártása a legszennyezőbb, ilyen szempontból a legkárosabb ágazata, mondta Keresztes László Lóránt szerdai sajtótájékoztatóján. Az LMP- politikus stábunknak arról beszélt, elfogadhatatlan, hogy korlátok nélkül akarja a kormány túltolni ezt az iparágat.

Keresztes László Lóránt szerint a kormány felelőtlen magatartást tanúsít az akkumulátor gyártás támogatásával és feléli a magyar  gyermekeik jövőjét. A politikus szerint nem veszik figyelembe azt, hogy milyen mennyiségben, milyen módon lehet biztosítani a gyártáshoz szükséges  vizet, veszélybe sodorva a hazai vízkészleteket. Pártja ezért benyújtja az Országgyűlés elé határozati javaslatát, amelyben a Ház felszólítaná a kormányt: alkosson jogszabályt az akkugyárak vízmintáinak rendszeres ellenőrzésének kötelezettségéről. Az ellenzéki politikus beszélt a Paks II. Atomerőmű fejlesztéséről is. Szerinte a kormány újabb üzemidő-hosszabbítás irányába fordul a jelenleg működő atomerőmű-blokkok esetében, ezzel tulajdonképpen elismerte, hogy a Paks II. projekt megvalósítását már nem tartja reálisnak. Hozzátette:

az atomenergia nem olcsó, nem zöld és nem biztonságos.

Az LMP korábban kijelentette, mindent elkövetnek, hogy megakadályozzák Paks II. megépülését. Kanász-Nagy Máté szerint a beruházás kifejezetten káros Magyarországnak.

Friss videók

Shares