Kapcsolódó videók

Kommunista leszámolás Ajkán? Mindenki elhatárolódott a szoci polgármester szócsövétől, mégis ő maradt a trónon (videó)

Bő egy hónapja majd az egész szerkesztőség elhatárolódott a szocialista vezetésű Ajka közpénzből fenntartott városi médiájának vezetőjétől. Nemcsak minden kimondott, hanem majdani gondolataitól is. Bár akkor úgy tűnt a szoci polgármester szócsöve maradt egyedül, végül mégis a tiltakozók közül szűnt meg többek munkája a helyi médiában, akik azóta még Rig Lajos volt munkatársával is erősítettek, pusztán a függetlenség jegyében. Történt mindez azután, hogy Lékó Sándor páros lábbal szállt bele az ajkarendeki városrész lakóiba, durván, lenézően megnyilatkozva róluk, amiért le akarnak válni Ajkáról. Holott álláspontjuk érthető, a többségében jobboldaliak lakta városrészben, ki tudja, talán bosszúból, nem igazán jut a fejlesztési forrásokból. Se másból. Legalább is ezt mondják.

Ajkarendek most renitens lett, az üldözött, aki Lékó szavaival élve nem ül meg nyugton ott a lélegeztető gépen, amin tartják. Ilyen szavak jogosan váltanak ki felháborodást, ráadásul a helyi média közpénzből eltartott vezetője nem először ragadtatta el magát. Rendre úgy viselkedik mint egy MSZP vagy DK-szóvivő, ami egy önkormányzati média főszerkesztőjétől minden, csak nem korrekt – véli a ajkai Fidesz-elnök. Fülöp Zoltán a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, jobboldali politikusnak alig van lehetősége megszólalni abban a lapban, aminek elvileg függetlennek kellene lennie.

Lékó miatt nem először tört ki a botrány Ajkán. Először akkor szólították fel távozásra, amikor az akkor még országgyűlési képviselő jobbikos Rig Lajos kórházleépítéssel riogatott és ehhez adta a kontrát Lékó, a nővéreket is sértegetve. Most, amikor azon ajkarendekieket szidalmazta, akik önállóságban gondolkoznak, konkrétan a szerkesztőség szinte valamennyi munkatársa elhatárolódott tőle.

A cikk, bejegyzés ma már nem elérhető, ahogy Lékónak az a válaszposztja sem, amelyben a Bountyn történt lázadásra emlékeztetve fenyegette revanssal a kollégákat.

Videós riportunkban részletesen körbejárjuk a témát, kattintsanak a részletekért!

Operatőr: László Petra

Füssy Angéla
Füssy Angéla
Ha elég makacsok vagyunk, és persze kitartók, csak azért sem elengedve a sztorit, akkor hozzájárulhatunk az igazság diadalához!

Friss videók

Shares