Kapcsolódó videók

Veszélyt jelenthetnek a társadalomra a nem szexelő férfiak, vagyis az incel-mozgalom – The Right Brothers (PS-videó)

Már nemcsak az számít mozgalomnak, ha valaki mindennel és mindenkivel szexuális életet él. Sajnálatos módon az elmúlt években kialakult egy olyan férfiakból álló társadalmi csoport, akik egyáltalán nem élnek nemi életet, de nem azért, mert nem akarnak, hanem mert valamiért nem tudnak. Az incel-mozgalom egyre több tagot számlál világszerte, a tagok pedig egymást hergelik bele a kilátástalanságba. Sajnálatos módon a “mozgalom” tagjaira jellemző a depresszió, az öngyilkosság, és természetesen az, hogy együtt gyűlölik a nőket, illetve azokat a férfiakat, akiknek egészséges az életük. Kroó Zitával és Dezse-Zelenka Dórával megpróbáltuk megfejteni, hogy mi állhat a jelenség hátterében, és néhány jó tanáccsal is ellátták a lányok a fiatal férfiakat.

A lányok egyébként rövid úton megfejtették: szánalmas férfiak mindig is voltak, és mindig is lesznek, de meglepő módon szerintük ez az új őrület/aberráció nem jelent veszélyt a világra nézve. Kifejtették: a végén úgyis mindig a konzervatív életfelfogás és családmodell az ideális megoldás, és erre előbb vagy utóbb mindenki rá is jön. Azzal kapcsolatban egyetértés született, hogy a közösségi média, de legfőbbképpen a társkereső alkalmazások nagyon rossz hatással vannak az emberi kapcsolatokra és rengeteg kárt okoznak az emberek önbecsülésében, azt azonban cáfolták, hogy ezek az applikációk alapvetően a férfiak tartós depressziójához vezetnének, szerintük ugyanis nincsen nagy különbség a kapott lájkok és a matchek tekintetében a két nem között.

Dezse Balázs
Dezse Balázs
Máig munkakutya, az egyik leggyakrabban használt pásztoreb. Ebben a minőségében igazi ezermester. A birkákat kizárólag lelki terrorral tereli, hogy a harapások ne károsítsák a gyapjút, a marhákat már megcsipkedi - ellenkező esetben nem vennék komolyan, és egyszerűen ügyet sem vetnének rá.

Friss videók

Shares