Kapcsolódó videók

Niedermilliárd polgármester boldog lehet – Nemsokára kiderül, kik szerzik meg az erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanokat (Videó)

Testületi ülést tartott az erzsébetvárosi önkormányzat, ahol az ellenzéki oldal a már megszokott, bejáratott mondókáját hangoztatta. Niedermüller Péter kijelentette: az ő vezetésével a kerület felelősségteljes és fenntartható gazdálkodást folytat. Ezt azonban hátráltatják a kormányzati elvonások, megnövekedtek a szociális támogatások költségei és az infláció a polgármester állítása szerint. Bár az önkormányzat a 2019-es költségvetéshez képest 50%-kal magasabb összegből gazdálkodhatott, így sem sikerült 4 év alatt jelentős fejlesztéseket megvalósítani Erzsébetvárosban. A polgármester elmondta, a jelentős drágulások miatt ez a magasabb összeg ma már nem jelentős, valamint kifejtette, miért is tartja sarcnak a szolidaritási adót. Részletek a videóban!

Mint ismeretes, az erzsébetvárosi ellenzéki vezetés a legutóbbi ülésen megszavazta Niedermüller Péter polgármester azon javaslatát, hogy több milliárd forint értékű önkormányzati ingatlantól szabaduljanak meg a baloldali politikusok. Tették mindezt annak érdekében, hogy a befolyt összegből látszatfelújításokat valósítsanak meg a kerületben, ezzel készülve a 2024-es önkormányzati választásokra.

Ilyen brutális nagyságrendű önkormányzati ingatlankiárusítást a rendszerváltoztatás óta nem hajtott végre a VII. kerület önkormányzata. A baloldal 2019-ben úgy kezdhetett hozzá az önkormányzat vezetéséhez, hogy Erzsébetváros kasszájában 10,5 milliárd forint tartalék volt. Ezt a megtakarítást ismert baloldali szokás szerint viszont alig három év alatt teljesen felélték Niedermüllerék.

A kerület kiárusítása ellen a Fidelitas tagjai tiltakozásukat fejezték ki a szerdai testületi ülésen. Bár nem derültek ki az ülésen további részletek az ingatlaneladások részleteiről, Radics Béla önkormányzati képviselő stábunknak elmondta:

Három hét múlva lesz a következő testületi ülés, ahol már nyilvános lesz, kik és mennyiért szerezték meg a több milliárd forint értékű ingatlanokat. 

Friss videók

Shares