Kapcsolódó videók

Így próbálják lejáratni Magyarországot, ezúttal a TikTokon

Depressziós vagy? Nyugi csak Magyarország az oka. Mielőtt megijednétek nem, ez nem én gondolom így, viszont sajnálatos módon elkezdett terjedni egy ilyen trend a tiktokon. Magyargyalázás felsőfokon.

Azt hittem depressziós vagyok, de kiderült, hogy csak Magyarország az oka – csinálják a lájkvadász videókat egyre többen a Tiktokon Kérdem én, mi szükség erre? Elég szomorú, hogy ilyen képet próbálunk festeni hazánkról a közösségi médiában ahelyett, hogy büszke magyarságra “tanítanánk” a fiatal generációkat. Persze értem én, ez vicces meg jópofa, kreatív tartalom, ne vegyük ezt annyira a szívünkre, de én azért mégis megpróbálnék leásni kicsit a mélyére. 

Már nem trend szeretni a hazádat? Érdekes kérdés ez a 2020-as évek közepe fele, amikor az ukránok honvédő háborúját éltetjük, kék-sárga zászlóba bújunk, mert a közösségi média trendjei azt diktálják. Szó nélkül nézzük, ahogy az Európai Unió önkényesen sodor bele recesszióba országokat, mert úgy gondolják, hogy ha az első 9 szankciós csomag Oroszországgal szemben nem működött, akkor majd a tizedik már biztosan fog. És tény. A szankciók hatásai minden országban eltérőek. Nem fogja ugyanúgy érinteni egy olajembargó Németországot, mint például hazánkat, amely – bár mentességet kapott a szankció alól – a területi adottságait tekintve kénytelen más országokra támaszkodni, importra kényszerülni. De ez rohadtul nem érdekli azokat, akik a sorsunkról döntenek teljesen önkényesen, hiszen erre amúgy senki nem kérte őket. 

Most feltehetitek a kérdést, hogy hogy sikerült összemosnom az orosz-ukrán háborút és az Európai Uniót egy “ártatlan” TikTok-trenddel. Hát úgy kérem, hogy mindkettő összefügg az erős nemzetállamok kérdésében. Ha azt sulykoljuk a magyarok felé a közösségi médiában, hogy nem jó magyarnak lenni, Magyarországon élni, akkor egy idő után már nem fogja a magyarokat éredekelni az sem, ha a fejük felett döntenek olyanok, akik szerint a háborút csak MÉG TÖBB FEGYVERREL és nem pedig békével lehet befejezni. A magyarság csak addig maradhat fenn és maradt is fenn az elmúlt több mint ezer évben, ha büszke arra, amilye van, büszke a hazájára, történelmére, anyanyelvére. Ha ez megszűnik, akkor valóban szar lesz Magyarországon élni, mert nem lesz olyan, vagy egy Európai Egyesült Államok tagországeként lesz jelent, ahol a piros-fehér-zöld színt, a himnuszt és Szent Istvánt kidobhatjuk a kukába.

Ez csak egy ártatlan TikTok-trend, de elég káros ahhoz, hogy elkezdjük kiirtani magunkból a magyarságot. Nem fogom elkezdeni felsorolni miért is jó, ha van hazád, ha van egy ország, ahol otthon érezheted magad és ahol egy kis faluban fellellheted őseidet, az életüket, a hagyományaikat, tanulhatsz tőlük és megtudhatod ki is vagy és honnan jöttél. A gyökértelenségnél nincs rosszabb. Az, akinek senkije nincs, de még hazát sem talál magának, végtelenül egyedül van és egyedül is marad a világban. Persze keresheti mindenki az útját, járhatja a világot és ez rendben is van. De az, amikor nincs hová hazamenni, na az mindent felborít.  És ne értsetek félre. Egyáltalán nem baj az, ha valaki magyarként más országban találja meg az otthonát, a boldogságát, de mi értelme van lejáratni kishazánkat, ami így is szenvedett már eleget a történelme során?

Na és akkor itt és most gondoltam, hogy indítsunk el egy közösségi média trendet, hogy ki miért tartja jó dolognak a magyarságát és miért szereti Magyarországot. Hajrá!

KÖVESSE A PS TV TARTALMAIT YOUTUBE-ON ÉS TIKTOKON IS!

Friss videók

Shares