Kapcsolódó videók

Őrségváltás a kultúrában – Hoppál Péter a Grundban

Hálás vagyok a dollármédiának – mondta markánsan konzervatív Facebook-bejegyzései felkapása és a baloldali sajtóban megjelenő „ingyenreklám” kapcsán Hoppál Péter országgyűlési képviselő, akivel rendhagyó módon a fia, Hoppál Hunor beszélgetett a Grund legfrissebb adásában.

A kulturális államtitkári hivatal átadása után miniszteri biztosi, majd kormánybiztosi feladatokra felkészülő politikus a PS TV stúdiójában mesélt a kultúra és az államigazgatás ötvözésének kihívásairól. Elmondása alapján az általa meghirdetett kulturális alapellátás programja a magaskultúrához való hozzáférést biztosítja, ez által pedig a magyar kormány életminőséget javít minden emberre kiterjedően. A leszerelő államtitkár utódjáról is említést tett: szerinte a baloldali média munkatársai „rosszkor keltek fel”, hiszen Závogyán Magdolna kiváló kulturális szakember, és ha egy hétig csinálnák azt a liberális újságírók, amit ő tesz, sírva könyörögnének kegyelemért.

A műsorvezető a közelgő török-magyar kulturális évadról is kérdezősködött, amire a politikus úgy reagált: Atatürknek köszönhetően egy szekularizáltabb, rendezettebb, nem birodalmi Törökországgal 100 évvel ezelőtt megnyílt a török-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének lehetősége, ennek folyományaként a két ország közötti kulturális partnerség kiteljesedését szolgálja a jövőre egész éven át folyó programsorozat. „Nem tesszük magunkat kizárólag az egyik, a nyugati civilizáció partnerévé, hanem Kelet felé is nyitottunk” – mondta el az elmúlt 13 év kormányzati irányvonaláról Hoppál Péter. Az adásban szóba került Petőfi Sándor és a Himnusz születésének 200. évfordulója és az ezek kapcsán életre hívott projektek. Emellett Hoppál Péter kifejtette, hogy a kulturális diplomácia miként járul hozzá a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez, végül pedig az is kiderült, hogy miben áll az általa indított „kultúrszelfi-mozgalom”.

Grund minden hétvégén a PS TV műsorán. Iratkozzatok fel a PS TV YouTube-csatornájára és kövessetek minket a Facebookon is!

Friss videók

Shares