Kapcsolódó videók

A háttérhatalom nem összeesküvés-elmélet, hanem történelem – Hardcore Hobbista

Nem szívesen beszélnek róla az érintettek, de történt már olyan, hogy egy füstös szobában kontinensek és embermilliók sorsáról döntöttek. A Brit Kelet-indiai Társaság minden szempontból megfelel háttérhatalomnak. Csak egy részvénytársaság volt csupán, de mégis birtokolták a brit parlamenti többséget, hiszen az elit részvényes volt, emellett pedig az indiai szubkontinenst is leigázták, illetve előnytelen kereskedelmi szerződéseket kényszerítettek rá a fél világra. A Hobbista nem kevesebbet állít, mint azt, hogy aki háttérhatalomról beszél, az nem bolond összeesküvés-elmélet hívő, csak ismeri a történelmet és észreveszi a hasonlóságokat.

Természetesen korunk másik slágertémája, a szivárványos német válogatott se maradt kibeszéletlenül. Vagyis nem marad kiröhögés nélkül, mert kevés szórakoztatóbb dolog van ebben a naprendszerben, mint az önmagát a nyugati világ lengedező morálkukijának képzelő német válogatott menetrend szerint érkező kudarcai és bukásai.

A második félidőben visszatérő vendégünk, Robert C. Castel foglalt helyet a vendégszékben, hogy megfejtse, Ursula von der Leyen közveszélyes elmebeteg vagy közönséges hülye? A Bizottság elnöke ugyanis azt találta mondani, hogy több mint százezer ukrán katona veszett oda a fronton, ezzel a kijelentéssel pedig aláásta az ukrán morált. A beszédét aztán törölték és javították, de a kár már megtörtént. Castel a két opció közül a harmadikat választotta. Hogy mit, az kiderül az adásból.

Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
... kitenyésztésekor a legfontosabb szempont a strapabírás volt. A tenyészállományt először sós kútba és kerék alá tették, cápák közé hajigálták, lelégpuskázták, és a fejük fölött próbarobbantás hajtottak végre atombombával.

Friss videók

Shares