Kapcsolódó videók

GEOrgPOLITIKA – Biden hajlandó tárgyalni Putyinnal, a németek pedig „over the rainbow”

„A szankciók bevezetésével nem sikerült lezárni a háborút, sőt, még közelebb sem jutottunk a háború végéhez, az EU országainak viszont komoly gondokat okoztak” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. „Nehéz tél előtt állunk, eközben pedig az orosz bevételek extra magasságban vannak, tehát folytatni tudják majd a háborút” – mondta a kormányfő.

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke bejelentette, hogy kész lenne tárgyalni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, ha az hajlandóságot mutat a háború befejezésére. Biden elnök a találkozó előtt egyeztetni akar minden NATO-partnerrel. Arra nem tért ki az USA elnöke, hogy támaszt-e bármilyen feltételt, például az orosz csapatok kivonását az elfoglalt területekről. Zelenszkij nyilván nem örül ennek a bejelentésnek, hiszen így akár az ő feje fölött születhet döntés, és Biden kötelezheti őt, hogy a béke érdekében területekről is lemondjon.

Az ukrán kormány kiadta az elesett katonákról szóló adatokat. A szám nagyon eltér az Ursula von der Leyen által megadott százezertől. A kijevi kormány szerint 13 ezer ukrán katona vesztette életét a harcokban. Brüsszel viszont nem hajlandó bocsánatot kérni Kijevtől, amiért kiszivárogtatták a valós veszteségi adatokat. Ukrajna most trafókat kér Németországtól, mivel az orosz támadások elsősorban az áramellátást vették célba. Kijev a német városok tanácsához fordult, hogy akár használt trafókat kapjon az áramellátás helyreállításához. Jelenleg több mint 6 millió háztartásban nincs áram. Zelenszkij most minden olyan vallási felekezetnek hadat üzent, amely valamilyen formában Oroszországhoz kötődik. Az ukrán elnök szerint ezek az egyházak szubverzív elemek búvóhelyei, akiket Moszkvából irányítanak.

Véget ért a német álom Katarban. Sok Facebook-posztban azt írták, hogy nem a szivárványos karszalaggal és a politikával kellett volna foglalkozni, hanem a focival.

Friss videók

Shares