Kapcsolódó videók

Amit tudnod kell a lengyelországi rakétatámadásról (videó)

Rakétatámadás érte Lengyelországot, de mi ilyenkor a teendő? Minket is elért volna a háború vagy valami másról van szó? Ilyenkor lép érvénybe a baloldal által sokat gúnyolt és legkevésbé sem tanúsított stratégiai nyugalom. Higgadtan kell mérlegelnünk és fel kell tennünk a megfelelő kérdéseket. A rakéta becsapódott és bárki is lőtte ki, már nem vonhatja vissza. A rakéta szinte még ki sem hűlt, azonban Zelenszkij már felszólította a NATO-t (és mindenkit) az azonnali beavatkozásra. Majd jött a keserű igazság.

Ilyen helyzetben a legjobb, ha minden információt megkérdőjelezünk. Sem az online terjedő képekben, sem a barátaink, ismerőseink által hallott változatokban sem. Két fő kérdésre kell választ találnunk, ami segít megérteni a helyzetet, vagy legalábbis kizárni néhány lehetőséget:

– Mi lesz a következménye a Lengyelország területén bekövetkezett becsapódásnak?

– Kinek kedvez (vagy kinek nem) ez a fajta következmény?

A háború nem véletlenek egybeesése. Minden lépés előtt komoly tervezés áll. Putyin pontosan tudja, hogy egy esetleges rakétatámadás csak tovább növelné a NATO csapatok jelenlétét a térségben. Ostobaság lenne hát azt hinnünk, hogy az Ukrajnával is nehezen boldoguló oroszok megtámadják a NATO-t, ezzel kirobbantva a  III. világháborút. Még ennél is nagyobb ostobaság, ha azt hisszük, hogy mindezt egy légvédelmi rakétával teszik. A becsapódott rakéta ugyanakkor még ki sem hűlt, Zelenszkij már bejelentette, hogy az oroszok tették és ez egy nyílt támadás a nyugat ellen. Ékes bizonyítéka annak az állításnak, hogy az oroszok nem állnak meg Ukrajnánál, ezért mindenkit felszólított az azonnali cselekedetre.

Eközben a felnőttek országában…

Miközben Zelenszkij és holdudvara megpróbálja kirobbantan a III. világháborút, addig a felnőttek tanácskozásba kezdtek és vizsgálatokat indítottak el. Hamarosan megjelent az első fecske BBC-s elemző formájában és arról beszélt, amit az imént olvashattál. Nem valószínű, hogy az oroszok lőtték ki a rakétát, mert… és itt tételesen felsorolta az okokat. Ezután megjelent Joe Biden, aki szintén kétségbe vonta az oroszok felelősségét. Kicsit később már arról nyilatkozott, hogy ez egy ukrán légvédelmi rakéta volt, amit valószínűleg az ukránok lőttek ki.

Nem sokkal később pedig eltűntek a hírek. Mintha a lengyelországi rakétatámadás megszűnt volna létezni. A Facebook egész nap ezzel volt tele, de a délutáni órákban mintha felrobbantották volna az internet óceán mélyén nyugvó vezetékeit: a balliberális sajtó egy emberként hallgatott el. A szemfüles olvasók persze hamar megtalálták a szomorú igazságot: a rakétát az ukránok lőtték ki.

Ukrajna megtámadta Lengyelországot?

Ha Oroszország (nem NATO tagállam) megrakétázza Lengyelországot – legyen az akár egy véletlen baleset – az nem más, mint támadás a szabad világ ellen. Ha azonban Ukrajna (szintén nem NATO tagállam) rakétázza meg Lengyelországot, az mindössze egy apró kis tévedés. Zelenszkij már nem akarja megbosszulni a rakétatámadást, Cseh Katka sem akarja beszüntetni az Ukrán-MINDENKI barátságot. Senki nem ítéli el Ukrajnát, amiért a rakétáik megöltek két embert, két európai állampolgárt egy NATO tagállamban. Miért is tennék, hiszen Ukrajna nem rohant le egy országot sem, őket rohanták le… ezért nekik mindent is el kell néznünk.

Ha pedig nem így teszel, akkor te egy ukránellenes, oroszpárti moszkovita vagy, Putyin pincsije, akiről a független-objektív sajtó megírja, hogy milyen egy rongy ember, amiért nem áll ki bármi áron az ukránok mellett. Mert a háborúnak az vet véget, ha támogatjuk az ukránokat, nem pedig az, ha fegyverszünetet és béketárgyalásokat követelünk.

Friss videók

Shares